Leaders in software testing

Een dag uit het leven van een ex-trainee

Leaders in software testing

Een dag uit het leven van een ex-trainee

Een dag uit het leven van een ex-trainee
Praktijkverhalen
Johan Reiman 4 juli 2019
0 reacties

Ochtendroutine. Met de eerste bak koffie in de hand kijken of ‘mijn’ vaste flexplek bij de opdrachtgever nog vrij is. Daarna met de teamleden het afgelopen weekend en de dagelijkse files bespreken. En dan aan de slag!

Onverwacht word ik door mijn scrummaster voorgesteld aan mijn nieuwe testcollega. Vol energie, klaargestoomd met een testopleiding van twee maanden en nu klaar voor het échte werk! Tenminste: bijna klaar. Een eigen laptop laat nog even op zich wachten, dus het is eerst een kwestie van meekijken en veel vragen stellen. Welkom in de realiteit.

Heel herkenbaar ook. Ruim drie jaar geleden begon ik ook als testengineer en stond ik ook te trappelen van ongeduld om direct aan de slag te gaan met testen op de eerste werkdag bij de opdrachtgever. Het traineeship van twee maanden bij Polteq was voorbijgevlogen. Natuurlijk moest er flink gestudeerd worden, maar nog veel belangrijker voor mij was de verbondenheid en het plezier met de medetrainees en de vele collega’s bij Polteq.

Bij het inwerken van de nieuwe testcollega bemerk ik pas hoeveel kennis en ervaring ik in die betrekkelijk korte tijd al heb opgebouwd. Uiteraard is de daadwerkelijke werkervaring zeer belangrijk, maar daarnaast biedt Polteq mij door middel van de uiteenlopende eigen trainingen en bijbehorende examens de mogelijkheid om mijn eigen pad te kiezen om door te groeien als testspecialist. Hierbij kan ik mij ook verder ontwikkelen in mijn eigen testgerelateerde interessegebieden.

Toen ik solliciteerde bij Polteq heb ik aangegeven dat ik op zoek was naar een baan met veel afwisseling, werkplezier en genoeg uitdagingen om mijn tanden in te zetten. Inmiddels kan ik zeggen dat mijn verwachtingen zelfs ruimschoots zijn overtroffen. Ik voel me bij Polteq gewaardeerd als medewerker en collega, ga met plezier en vertrouwen naar de opdrachtgevers en ben er kortom trots op om Polteq’er te zijn!

Wat ik verwonderlijk en interessant blijf vinden, zijn de verschillende achtergronden en opleidingen van alle testcollega’s. Het maakt eigenlijk niet uit wat je hiervoor gedaan hebt, als de mindset maar klopt. In mijn nieuwe testcollega herkende ik ook direct deze bevlieging. Welkom in de testwereld en heel veel plezier!

Ex-trainee Johan Reiman

 

 

 

 

 

 

 

Wil je ook het Traineeship Software Tester volgen? Bekijk dan hier de vacature. 

Reageren

Om SPAM te voorkomen wordt uw bericht na goedkeuring door de webmaster geplaatst.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Onderwerpen

Laatste reacties

FAIL = first attempt in learning, die ga ik onthouden!
› Lees verder

Simone

Kort maar goed verhaal, Hapte
› Lees verder

Roel.Valkema@hetnet.nl

Succes met de 2e helft!
› Lees verder

Wim
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com