Leaders in software testing

Werken bij Polteq

Leaders in software testing

Werken bij Polteq

Testprofessionals werken bij Polteq

Polteq is een middelgrote, flexibele en informele onderneming met een open bedrijfscultuur, waar elke medewerker wordt gewaardeerd en gerespecteerd. In Nederland is het hoofdkantoor van Polteq gevestigd in Amersfoort. Daarnaast zijn we regionaal vertegenwoordigd met vestigingen in Amsterdam, DeventerEindhovenGroningen en Rotterdam. In België is Polteq gevestigd in Leuven.

Alle collega’s zijn ondergebracht in een geografische unit. Samen vormen zij een enthousiaste ‘club van testprofessionals’. Regelmatig wordt in informele bijeenkomsten over het vakgebied ‘testen’ gediscussieerd en wordt actuele informatie over de organisatie uitgewisseld. Natuurlijk zijn er ook activiteiten buiten het werk om, zoals de unit-uitjes, het Polteq jaarfeest of de kerstbijeenkomst. Plezier in het werk vinden wij heel belangrijk!

Testprofessionals: de mensen achter Polteq

De meeste medewerkers, onze testprofessionals, hebben voor Polteq gekozen om zich volledig te kunnen richten op het testvak, een vak dat steeds belangrijker wordt en een cruciale en centrale rol speelt in de oplevering van kwalitatief goede ICT oplossingen.

Onze testprofessionals zijn werkzaam in testprojecten bij de top 200 bedrijven in Nederland en België, waar ze worden ingezet in verschillende functies en rollen, zoals (agile) tester, technisch tester (mobile, security, performance of testautomatisering), testcoördinator en testmanager. Omdat Polteq specialist in testen is, krijgen wij uitdagende en afwisselende opdrachten aangeboden die vaak net een stapje verder gaan dan de opdrachten bij onze collega bedrijven. Denk maar eens aan de rol van senior consultant in een outsourcingsvraagstuk van een multinational. Hoe help je die organisatie bij het uitbesteden van test activiteiten naar India? Of je wordt ingezet als overall testmanager van meerdere grote test projecten bij een financiële instelling. In die rol ben je verantwoordelijk voor een aantal teams en stuur je een aantal testmanagers aan. Ook kan het voorkomen dat je als testautomatiseringsdeskundige klanten adviseert hoe zij hun test proces effectiever en efficiënter kunnen inrichten door inzet van bepaalde tools. Kortom er is genoeg uitdaging te vinden in ons vakgebied!

 

Doorgroeimogelijkheden als testprofessional bij Polteq

Hoewel de meeste Polteqers beginnen als testengineer, heb je bij Polteq als testprofessional volop doorgroeimogelijkheden in diverse richtingen: testcoördinatie, testmanagement, consultancy of een specialisatie zoals bijvoorbeeld technisch testen. Het testvak is enorm breed en veelzijdig. Bij Polteq ben je regisseur van je eigen toekomst en van het tempo waarin jij je loopbaan vormgeeft. Samen met je Unit Manager stippel je de koers uit, worden doelen gesteld en afspraken gemaakt. Heb jij de ambitie om te spreken op nationale of internationale conferenties over testen? Ook dat behoort bij Polteq tot de mogelijkheden.

De testprofessionals die wij zoeken

Wanneer we op zoek zijn naar nieuwe collega’s, verwachten we van sollicitanten dat ze een afgeronde opleiding hebben op HBO/WO niveau en dat zij beschikken over een sterk analytisch denkvermogen. Maar minstens zoveel waarde hechten we aan goede communicatieve en sociale vaardigheden. Software testers zijn immers de ‘spin in het web’ in de afstemming tussen IT en Business. Als testprofessional werk je veel in teamverband, zowel met andere testers als in multidisciplinaire teams. Dat we daarnaast van potentiële collega’s verwachten dat ze de ‘drive’ en de motivatie hebben om werk van hoge kwaliteit te leveren, spreekt vanzelf. Daar tegenover staat  dat wij nieuwe collega’s niet alleen een prima salaris en een goede mobiliteitsregeling bieden, maar ook unieke opleidingsmogelijkheden en ‘coaching on the job’. Bij Polteq sta je er nooit alleen voor. Je kunt ‘sparren’ met collega’s en bij vragen en voor advies kun je altijd terugvallen op de aanwezige experts.

Opleiding en persoonlijke ontwikkeling

Een goede opleiding vinden wij essentieel. Iedere medewerker heeft zijn eigen POP (Persoonlijk Ontwikkelingsplan) waarin samen met de Unit Manager wordt vastgelegd welke opleidingen en trainingen men wil volgen. Natuurlijk worden alle test professionals door onze eigen docenten geschoold in o.a. ISTQB, CAT, en TMap®. Maar daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de persoonlijke en communicatieve vaardigheden van onze medewerkers.

Quotes

"Het opleidingsaanbod binnen Polteq is ongeëvenaard. Certificering, technische vaardigheden, app-testen... om maar een paar voorbeelden te noemen. Dit aanbod heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn beslissing om voor Polteq te gaan werken."

Julian Baars
Testspecialist

“We werken in de frontlinies van het testen en dat houdt in dat je kunt bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in de testwereld. Bij ons is er een goed carrièreperspectief in het testvak, zonder te moeten overstappen naar ‘de managementlijn’.”

Kees Blokland
Senior Testconsultant en verantwoordelijk voor I&O

“De sfeer bij Polteq is heel open, informeel en eerlijk. Maar wat voor mij zeker zo belangrijk is, er wordt ook rekening gehouden met je persoonlijke wensen en omstandigheden met betrekking tot opdrachten die je uitvoert.”

Erik Runhaar
Testconsultant en docent

“Uitgebreid de tijd nemen voor een gedegen opleiding, waarbij ook aandacht was voor de ‘soft skills’, heb ik als erg prettig ervaren en heeft mij ook het gevoel gegeven stevig in de schoenen te staan toen ik kort na de opleiding aan de slag ging als test engineer.”

Nico Reinders
Testspecialist

"Polteq onderscheidt zich voor mij door de informele sfeer en de aandacht voor de individuele behoeften en wensen van haar medewerkers. Daarnaast biedt Polteq als marktleider een schat aan kennis en ervaring op het gebied van testen."

Marthijs Berfelo
Testspecialist

Online sollicitatie
* verplichte velden
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com