ISTQB Mobile Application Testing (MAT)

ISTQB Mobile Application Testing (ISTQB MAT)

De tweedaagse ISTQB Mobile Application Testing training geeft een algemene introductie in het testen van mobiele apps. De doelstelling van de training is om de cursisten voor te bereiden op het Polteq is an ISTQB accredited training provider.ISTQB Mobile Application Testing examen. Enkele belangrijke onderwerpen die hierbij zeker aan de orde komen:

Hoofdstuk 1:

Hoe mobile analytics data gebruikt kunnen worden als input voor de teststrategie en het testplan. Gevolgd door het opstellen van een teststrategie en de uitdagingen en risico’s van mobiel testen.

Hoofdstuk 2:

Het testen van functionele en niet-functionele kenmerken zoals, beeldschermen, invoersensoren, invoermethoden, interrupts, machtigingen, stroomverbruik, melding, snelkoppelingen, interoperabiliteit, coëxistentie met andere apps, connectiviteit, installatie, stress, beveiliging, prestaties, bruikbaarheid, globalisering en lokalisatie, toegankelijkheid, de goedkeuring van de app store.

Hoofdstuk 3:

De verschillende testaanpakken met Persona’s, Heurisics, Tours en Sessie-gebaseerd testmanagement.

Hoofdstuk 4:

De wereld van ontwikkelplatforms en tools, emulators en simulatoren en het opzetten van een testlab.

Hoofdstuk 5:

De methodes waarmee je testautomatisering zou kunnen toepassen.

Deze foundation training bevat dus de basis in mobile testen voor zowel native en hybrid app testers als web app testers. Naast theorie bevat de training veel interactie, waardoor het geleerde beter eigen gemaakt kan worden. Door middel van een aantal proefexamens krijgt de deelnemer de mogelijkheid zich goed op het examen voor te bereiden. Na afloop van de training ontvangt u van ons een voucher waarmee u online examen kunt doen. Dit examen is in het Engels, multiple choice.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de training ISTQB MAT:

 • Business en technologische drijfveren;
 • Mobile app testtypes;
 • Gebruikelijke testtypes en testprocessen voor mobile apps;
 • Mobile app platforms, tools en omgevingen;
 • Methodes waarmee je testautomatisering zou kunnen toepassen.

Mensen die geslaagd zijn voor het ISTQB Mobile Application Testing examen, zijn in staat om de volgende zakelijke doelstellingen te behalen:

 • Begrijpen en beoordelen van zakelijke en technologische drijfveren voor mobiele apps om een ​​teststrategie te ontwikkelen;
 • Identificeren en begrijpen van de belangrijkste uitdagingen, risico’s en verwachtingen die gepaard gaan met het testen van een mobiele applicatie;
 • Toepassen van testtypes en -niveaus die specifiek zijn voor mobiele applicaties;
 • Toepassen van veelgebruikte testtypes, zoals die vermeld in de ISTQB® Certified Tester Foundation Level syllabus 2018, in de mobiele specifieke context;
 • Uitvoeren van de activiteiten die specifiek vereist zijn voor het testen van mobiele applicaties als onderdeel van de hoofdactiviteiten van het ISTQB®-testproces;
 • Identificeren en gebruiken van geschikte omgevingen en geschikte tools voor het testen van mobiele applicaties;
 • Begrijpen van methoden en tools die specifiek zijn om het testen van mobiele applicaties te ondersteunen.

Voor wie is de ISTQB MAT-certificering bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het mobile testen van informatiesystemen: testers, testcoördinatoren, testmanagers, testconsultants, ontwikkelaars, beheerders en projectmanagers.

Examen

Het bezit van het ISTQB Foundation certificaat is een vereiste om examen te mogen doen.

Reviews van cursisten:

“Zeer leerzame training over wat er zoal komt kijken bij het testen van mobiele apps.”

Wat kun je verwachten

 • Deze training bereidt de deelnemers voor op het ISTQB Mobile Application Testing examen. Het bezit van het ISTQB Foundation certificaat is een vereiste om examen te mogen doen.

 • In de training wordt een mix aangeboden van de theorie, die belangrijk is voor het examen en interactie om deze theorie eigen te kunnen maken. De training is daardoor gericht op mobile testen in moderne ontwikkelomgevingen.

 • Gezamenlijk oefenen voor het examen met behulp van proefexamens.

 • Na afloop van de training ontvangen de deelnemers van ons een voucher waarmee zij naar keuze online of klassikaal examen kunnen doen.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor ISTQB Mobile Application Testing (MAT).

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!