TI4Agile: verbeteren van testen in Agile omgevingen | Polteq, specialist in software testen

Test Improvement for Agile (TI4Agile)

Softwareontwikkeling gebeurt steeds vaker Agile. Grenzen tussen functies vervagen en medewerkers vervullen verschillende rollen. Veel organisaties vinden het echter lastig om het testen in deze nieuwe werkwijze in te passen. Met TI4Agile is dat een stuk makkelijker! TI4Agile is een door Polteq ontwikkelde aanpak voor testverbetering in Agile omgevingen. Wij geven u inzicht in het volwassenheidsniveau van het testen in Agile context en helpen u om naar een hoger niveau te groeien. Onze aanpak is zowel geschikt voor organisaties die net beginnen met Agile, als voor organisaties die al ervaring met Agile hebben.

Wat is anders bij Agile?

De basis voor testen in Agile omgevingen is gestructureerd testen. Door het flexibeler en creatiever toepassen van kennis en vaardigheden zet u een belangrijke stap op het pad naar Agile testen. Medewerkers die zich de Agile normen en waarden eigen maken, dragen optimaal bij aan het testen in Agile context.

Bij Agile werken ligt de nadruk meer op individuele medewerkers en minder op processen. Uw medewerkers vervullen meerdere rollen: testers helpen bij het bouwen en ontwerpen en iedereen draagt bij aan het testen. Dit vergt teamwerk en goede communicatie, daarom staan menselijke eigenschappen centraal in TI4Agile.

Hoe werkt TI4Agile?

Om inzicht te krijgen in uw huidige situatie, voeren wij een  TI4Agile assessment uit. Hierin staan twaalf aandachtsgebieden (‘key areas’) centraal. Elk van deze gebieden bestaat uit controlepunten die een leidraad vormen bij het beoordelen van de huidige situatie. Het resultaat van dit assessment krijgt u in een matrix.

TI4Agile: testverbetering in Agile omgevingen - matrix met 12 Key area's

Op basis van de matrix en het inzicht in uw organisatie stellen wij een verbeterplan op. In dit plan vindt u quick wins en good practices die het Agile testen in uw organisatie naar het gewenste volwassenheidsniveau brengen.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

Downloads

Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!