Testspecialisten van Polteq: inzetbaar in in elke context van testen

Hoe goed is uw software?

Goedwerkende software, het lijkt soms zo eenvoudig maar kan lastig te realiseren zijn.

Er wordt veel van uw software verwacht en de Agile / DevOps teams die deze software realiseren, moeten met veel wensen en eisen rekening houden. Gespecialiseerde professionals in software testen bieden u inzicht in de werking van uw software. Voordat uw klanten en/of gebruikers tegen problemen aan lopen.

De testspecialisten van Polteq werken in elke context, van de meer traditionele ontwikkelomgevingen tot in Agile en/of DevOps teams.

Bij het implementeren van een standaard softwarepakket valideren onze testspecialisten het gebruik in uw bedrijfsproces en de integratie in uw IT landschap.

“Testen en kwaliteit liggen in elkaars verlengde. Dan heb je dus professionals nodig en Polteq levert die. Polteq denkt vooruit en met de veranderende wereld mee.”

Frans Pleij, IT Manager Aegon

Bij ons werken testprofessionals die echte passie hebben voor het vak. Alle gangbare testmethodieken, zoals bijvoorbeeld ISTQB en TMAP®, maken deel uit van de basiskennis van onze testprofessionals. Alle testspecialisten hebben kennis op het gebied van testautomatisering, een aantal is hierin gespecialiseerd. Andere expertises zijn performance testen, security testen, API en mobile testing.

Polteq beschikt ook over testers met kennis van specifieke domeinen (branches) zoals financiën,  retail, energie en telecom.

Elke testspecialist ontwerpt testcases, voert tests uit en analyseert de testresultaten. Deze gecontroleerde cyclus zorgt voor doordachte tests en herhaalbare activiteiten.

Het ontwerpen van testcases

Bedenken wat belangrijk is om te testen, het afstemmen van de testset en het vastleggen van de testcases. Belangrijke stappen tot een goede test te komen. De basis hiervoor wordt gevormd door uw informatie, de juiste technieken en een dosering van exploratie.

Het automatiseren van testcases

Alles (herhaaldelijk) handmatig testen is onmogelijk, automatiseren kan een uitkomst bieden. Onze testspecialisten bepalen samen met u in welke mate testcases te automatiseren zijn en welk tool hiervoor gebruikt kan worden. We kiezen ervoor om toolonafhankelijk te zijn en zo de best passende tooling voor uw situatie te gebruiken.

Het uitvoeren van testcases

Tijdens het uitvoeren van testgevallen let de tester scherp op het gedrag van het systeem: is dat conform verwachting? Zijn er opvallende zaken? Van gedrag dat fout of verdacht is wordt een bevinding opgesteld, eventueel na overleg met anderen, zoals ontwikkelaars en software gebruikers. Alles is erop gericht om fouten te vinden vóór ingebruikname.

Het analyseren van testresultaten

De Polteq testspecialist zal op basis van de concrete testresultaten, aangevuld met de eigen mening, een beeld schetsen van de kwaliteit van het systeem en aangeven of voldoende tests zijn uitgevoerd voor een betrouwbaar beeld.

Alles met als doel om u zekerheid te geven dat uw software goed werkt!

“Met het kennisniveau van de Polteq testprofessionals zit het wel goed. Ze verstaan hun vak. Ze zijn enthousiast en gedreven en dat is belangrijk in ons vakgebied.”

Jaap Boumans, Resource Manager van InTraffic

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!