Test Improvement met TPI Next | Polteq, passie voor testen

Testen heeft in de afgelopen decennia een vaste positie gekregen binnen softwareontwikkeling. Toch blijft het testproces altijd voor verbetering vatbaar. Voor Polteq staat het continu verbeteren van het testproces dan ook al vele jaren hoog op de agenda. Onze Test Improvement aanpak is, in combinatie met het wereldwijd erkende TPI® Next model, een belangrijke sleutel voor een succesvolle verbetering van het testen. TPI® Next is een wereldwijd erkende standaard om de volwassenheid van het testproces in kaart te brengen.

TPI® en TPI® Next  zijn geregistreerde merknamen van Sogeti.

Wat is Test Improvement?

Met testprocesverbetering optimaliseert u de kwaliteit, kosten en doorlooptijd van het testen binnen uw ontwikkelproces. Hiervoor zijn de volgende stappen van belang:

 • Zorg voor commitment en buy-in
  Tijdens het verbetertraject is en blijft iedereen doordrongen van de noodzaak ervan.
 • Stel realistische doelen
  Wat kan en wilt u bereiken, wanneer en met welke middelen?
 • Voer een assessment uit
  Breng sterke punten en verbeterpunten in kaart door desk research en interviews.
 • Bepaal verbeteracties
  Vertaal doelen en assessmentresultaten in verbetervoorstellen voor korte en lange termijn.
 • Plan en implementeer
  Een pragmatisch implementatieplan is cruciaal. Naast specifieke testaspecten speelt hier verandermanagement een belangrijke rol.
 • Evalueer
  Zijn de doelen bereikt en wat is uw volgende stap? Hoe borgt u het bereikte resultaat?

Hoe werkt Test Improvement met TPI Next?

Voor we starten met concrete testverbetering voeren onze ervaren consultants bij u een assessment uit. Hierin staan zestien aandachtsgebieden (‘key areas’) centraal.

Na het assessment geeft de ingevulde testvolwassenheidsmatrix eenduidig het huidige en het gewenste niveau aan. Dit is het fundament voor een succesvolle, stapsgewijze verbetering van uw testproces. Van beheerst (doe de juiste dingen) via efficiënt (op de juiste manier) naar optimaliserend (speel continu in op veranderingen). Hiervoor stellen wij een pragmatisch implementatieplan op, inclusief verandermanagement.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!