TI4Mobile: Test Improvement for Mobile | Polteq, passie voor testen

TI4Mobile: Test Improvement for Mobile

Een mobile app is een heel ander platform dan een desktop applicatie, niet alleen in technologie, maar ook in beleving. De behoefte van de eindgebruiker is bepalend voor het succes van de app. Maar hoe kun je een eindgebruiker het beste betrekken bij het (door)ontwikkelen van een app? En is de organisatie hier wel voldoende op ingericht?

Naar succesvol mobile app testen

Veel organisaties zijn bezig met de overstap naar een mobile platform. Met de overstap ontstaat ook de vraag naar een mobile, een mobile first of soms zelf een mobile only strategie. Voor het succesvol testen van mobile apps is andere kennis en kunde nodig. Met de TI4Mobile aanpak geeft Polteq inzicht in het huidige volwassenheidsniveau en advies om te groeien naar het gewenste ambitieniveau voor het testen van mobile apps.

Mobile app uitdagingen

 • Hoe gaat u om met de dynamiek in de markt, nieuwe gebruikers, nieuwe smartphones, nieuwe platformen, concurrerende functionaliteit?
 • Hoe gaat u om met trends, wanneer experimenteert de tester met nieuwe technologie en wat is de impact hiervan?
 • Hoe gaat u om met reviews en feedback?
 • Hoe snel kunt u updates naar de markt brengen?
 • Hoe functioneert de app in de omgeving van de gebruiker en hoe ervaart een gebruiker de kwaliteit?

Hoe gaat de organisatie om met deze uitdagingen? Om dit te beantwoorden, helpt een assessment aan de hand van ons TI4Mobile model.

TI4Mobile assessment

In een assessment wordt geanalyseerd hoe de organisatie omgaat met de mobile app uitdagingen. Om inzicht te krijgen in uw huidige situatie wordt op basis van acht aandachtsgebieden (‘key areas’) naar de organisatie gekeken.

Zo kan de plaats en rol van het testen in de mobile app ontwikkelcyclus vastgesteld worden. Het assessment is een cruciale stap om vast te stellen waar de organisatie staat binnen de verschillende onderdelen van het TI4Mobile model. Hierdoor wordt zichtbaar wat de verbeterpotentie voor de organisatie is en welke inspanning in tijd, geld en aandacht nodig is om verder te groeien.

Verbeteradvies

Tijdens de voorafgaande intake wordt het doel (tijd, geld of kwaliteit) van het assessment vastgesteld. Deze doelstelling is leidend bij het analyseren van de huidige en de gewenste situatie. De key areas die het meest bijdragen aan de doelstelling worden benadrukt, zodat duidelijk wordt welke verbeterstappen gemaakt kunnen worden door de organisatie. De verbetersuggesties bestaan uit quick wins die morgen ingevoerd kunnen worden en uit korte- en middellange termijn maatregelen om uw organisatie naar het gewenste volwassenheidsniveau te brengen. De mogelijke verbeteringen worden in een logische volgorde gezet, zodat direct begonnen kan worden met het invoeren van maatregelen.

Polteq verbetermodellen

De TI4Mobile aanpak maakt deel uit van een bredere groep verbetermodellen van Polteq. Elke model kan zelfstandig worden ingezet, maar ook flexibel uitgebreid worden met aandachtsgebieden uit bijvoorbeeld TI4Agile of TI4Automation.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!