Testers van Polteq zijn in te zetten in elke context | Polteq, passie voor testen

Testers van Polteq zijn in te zetten in elke context. In de meer traditionele ontwikkelomgevingen, maar ook in bijvoorbeeld Agile projecten. Bij ons werken testprofessionals die snappen wat software testen betekent. En die weten dat ons vak inmiddels verder gaat dan alleen het testen zelf. Testers met echte passie voor het vak. Alle gangbare test methodieken, zoals ISTQB en TMap®, maken deel uit van de basiskennis van onze testprofessionals. Alle testengineers hebben kennis op het gebied van testautomatisering, een aantal is hierin gespecialiseerd. Andere expertises zijn performance testen, security testen en mobile (app/API testen). Polteq beschikt ook over testers met kennis van specifieke domeinen (branches) zoals financiën, energie en telecom.

“Testen en kwaliteit liggen in elkaars verlengde. Dan heb je dus professionals nodig en Polteq levert die. Polteq denkt vooruit en met de veranderende wereld mee.”

Frans Pleij, IT Manager Aegon

Het takenpakket van testers omvat  o.a. het ontwerpen van testgevallen (testspecificatie), de testuitvoering zelf en het analyseren van testresultaten.

Het ontwerpen van testgevallen

Om te beginnen gaat de tester op zoek naar een goede testbasis (informatie over hoe het systeem moet werken). Met behulp van de testbasis worden testgevallen ontworpen, waarbij de tester formele en informele ontwerptechnieken toepast. Als de projectaanpak ‘scripted testen’ voorschrijft dan stelt de tester eerst alle testgevallen op (nog niet op het kritieke pad van het project) om die op een later moment uit te voeren (wel op het kritieke pad). In veel gevallen wordt deze aanpak aangevuld met exploratory testen, waarbij de tester het testontwerp direct combineert met de testuitvoering.

Het automatiseren van testgevallen

Lang niet alle tests worden met de hand uitgevoerd. In toenemende mate worden tests geautomatiseerd uitgevoerd. Het automatiseren van testgevallen met open source tools of in één van de grote tool suites is voor de Polteq testengineer eerder standaard dan uitzondering.

Het uitvoeren van testgevallen

Tijdens het uitvoeren van testgevallen let de tester scherp op het gedrag van het systeem: is dat conform verwachting? Zijn er opvallende zaken? Van gedrag dat fout of verdacht is wordt een bevinding opgesteld, eventueel na overleg met anderen, zoals ontwikkelaars.

Het analyseren van testresultaten

De Polteq tester zal op basis van de concrete testresultaten, aangevuld met de eigen mening, een beeld schetsen van de kwaliteit van het geteste systeem en aangeven of voldoende tests zijn uitgevoerd voor een betrouwbaar beeld. Bij de afronding van een testproject worden testgevallen en andere relevante zaken geschikt gemaakt voor hergebruik in een volgend project of voor de beheerafdeling.

“Met het kennisniveau van de Polteq testprofessionals zit het wel goed. Ze verstaan hun vak. Ze zijn enthousiast en gedreven en dat is belangrijk in ons vakgebied.”

Jaap Boumans, Resource Manager van InTraffic

Lokaal aanwezig

Dankzij onze lokale aanwezigheid met kantoren door het hele land kennen we de regionale markt, schakelen we snel en zitten we letterlijk dicht bij onze klanten. Met een beetje geluk zitten wij gewoon bij u om de hoek.

 

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!