End to End testen (E2E) | Polteq, passie voor testen

Systemen worden complexer, worden meer aan elkaar gekoppeld en dringen steeds verder door in processen binnen en buiten organisaties. Tegelijkertijd vergroten Agile ontwikkeling, SOA, Cloud, IoT en uitbesteding het belang van het testen van de samenhang tussen systemen.

De testwereld is al aardig gewend geraakt aan het testen van interfaces en het testen van systeemintegraties. Maar daarmee worden de risico’s in de samenhang tussen processen, daadwerkelijk gebruik en de systemen niet voldoende gedekt. End to End (E2E) testen, het beoordelen van de samenhang tussen het gehele systeemlandschap en de uiteindelijke processen, wordt daarom steeds belangrijker. Polteq is een specialist als het gaat om End to End testen en heeft vanuit haar praktijkervaring een complete End to End testaanpak opgesteld.

De volgende zaken staan centraal in End to End testen:

 • End to End testers moeten zelf de testbasis voor een End to End test samenstellen. Dit omvat het in kaart brengen van de samenhang tussen systemen, gegevens, processen, daadwerkelijk gebruik en bijzondere omstandigheden en gebeurtenissen.
 • Intensieve samenwerking met gebruikers, beheerders en ontwerpers is essentieel. Dit vraagt om een pragmatische en flexibele End to End testorganisatie.
 • End to End risico’s staan centraal. De testinspanning moet goed worden afgestemd op risico’s, om de E2E-testinspanning beheersbaar te houden.
 • End to End testgevallen worden toegevoegd aan een regelmatig uit te voeren regressieset.
Praktijkgerichte aanpak voor End to End (E2E) testen

Klik op de afbeelding om het e-book te lezen of te downloaden

 

Polteq heeft een praktijkgerichte aanpak voor End to End testen ontwikkeld. Deze aanpak, die gratis voor u beschikbaar is als e-book, legt uit wat het belang van End to End testen is, positioneert End to End testen ten opzichte van andere testsoorten en testtypes, beschrijft technieken waarmee de belangrijkste activiteiten kunnen worden uitgevoerd en inventariseert de benodigde organisatie en infrastructuur.

Testengineering

De End to End testers van Polteq zijn  specifiek opgeleid en ervaren in E2E testen. Zij weten wat er van hen gevraagd wordt, zijn in staat om snel inzicht in de systemen en de processen te verkrijgen en stellen geschikte End to End testgevallen op. De E2E testers communiceren effectief met betrokkenen uit uiteenlopende hoeken van de organisatie en houden grip op het testwerk in een complex landschap van systemen en processen.

Testmanagement

Een End to End testmanager van Polteq blinkt uit in communicatie, overredingskracht en in het houden van overzicht. Polteq test managers met jarenlange ervaring in E2E-testen analyseren de End to End risico’s om daar passende testmaatregelen voor vast te stellen en uit te voeren. Zij stellen slagvaardige End to End testteams uit verschillende kennisgebieden samen en sturen deze effectief aan.

Advies

Naast het invullen van verschillende rollen in projecten kan Polteq u ook van dienst zijn met advisering. Consultants met jarenlange ervaring staan tot uw beschikking. Het kan dan gaan om:

 • Het uitvoeren van een End to End risicoanalyse.
 • Analyseren van een project of organisatie op End to End testaspecten.
 • Ontwerpen van een End to End testaanpak of een End to End testorganisatie.
 • Het concreet inrichten van een End to End testorganisatie of End to End testaanpak.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!