DevOps | Polteq, specialist in software testen

DevOps is voor veel organisaties de logische volgende stap na de introductie van Agile werken. Een van de achterliggende gedachten van Agile werken is om zo snel mogelijk feedback te krijgen en verbeteringen door te voeren in volgende iteraties. In de DevOps gedachte behelst deze feedback zowel de functionele aspecten, als ook de non-functional aspecten zoals beschikbaarheid, performance en security. Door het samenvoegen van de verantwoordelijkheden van Dev en Ops teams wordt het DevOps team verantwoordelijk voor alle aspecten van het product. Het DevOps team moet continu een afweging maken tussen nieuwe features en de stabiliteit van het product in productie. Het investeren in nieuwe tests of betere monitoring is soms belangrijker dan het toevoegen van een extra feature.

DevOps betekent werken in een multidisciplinair (cross-functional) team waarin alle disciplines vertegenwoordigd zijn en waarin men gezamenlijk verantwoordelijk is voor de continue ontwikkeling en het beheer van software. Je bent als team zelf eigenaar van het product, en dus ben je ook verantwoordelijk voor de eventuele incidenten.

Toegevoegde waarde van een Polteq specialist in uw DevOps team?

De tester binnen het DevOps team acteert als regisseur van de testactiviteiten en werkt in de uitvoering samen met de ontwikkelaars. Juist bij DevOps gaan Testen en QA als verbindende factor tussen ontwikkeling en operations een meer strategische rol spelen. Een echte DevOps-tester neemt het team op sleeptouw voor een continue kwaliteitsfocus, laat developers unit tests maken en uitvoeren, ondersteunt in verduidelijking van requirements en adviseert over de testpiramide.

De gereedschapskist van de tester is de laatste jaren gevuld met vele nieuwe (open source) tools. In nauwe samenwerking met de ontwikkelaars zal de tester bestaande tests aanvullen of nieuwe frameworks toevoegen.

Meer en meer varen teams op dashboards als kompas. Bij het ontwikkelen van metrieken op dergelijke dashboards speelt de tester een belangrijke rol. Welke tests zijn cruciaal om op dagelijkse basis te monitoren?

Polteq heeft een testspecialist met de juiste kennis en ervaring passend bij uw situatie. Denk hierbij aan de benodigde kennis op het gebied van testautomatisering, monitoring systemen, security aspecten, etc. De kritische blik en de natuurlijke drang van de tester om te zoeken naar problemen en risico’s stellen de overige teamleden in staat betere producten te maken en slimmere beslissingen te nemen.

Polteq traint uw team

De rol van testengineer verandert steeds meer naar quality engineer, het teamlid dat met oog voor quality zijn of haar positie in het team inneemt. Vanaf het moment van business analyse, via bouw en TDD, CI/CD komen we – via BDD en ATDD – naar business value testing en kijken we naar de prestaties in de productieomgeving.

Polteq ondersteunt deze verandering met onder meer de nieuwe DevOps training TMAP: Quality for cross-functional teams. Deze training wordt afgesloten met een erkend certificaat en geeft een vliegende start in een DevOps team.

Advies op het gebied van DevOps

Naast het leveren van de juiste DevOps testengineer kunnen wij u ook bijstaan met advies. Ervaren consultants helpen u bij het verbeteren van het testen binnen de DevOps-trajecten.

Meer lezen over testen in een DevOps context? Lees dit blog over onze visie hierop.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!