Business Intelligence testen wordt steeds belangrijker | Polteq

Business Intelligence testen bij Polteq

Ontwikkelingen op het gebied van Cloud, Mobile Apps, Internet Of Things en Big Data gaan zeer snel. Al deze ontwikkelingen zorgen voor een enorme toename van data en de complexiteit ervan. Data die binnen bedrijven ook in Business Intelligence oplossingen wordt gebruikt. Het Business Intelligence domein wordt hierdoor steeds complexer en het testen hiervan wordt dus ook steeds belangrijker.

Inzicht in de kwaliteit van BI is erg belangrijk!

Als belangrijke bedrijfsbeslissingen worden genomen op basis van foutieve data kunnen de gevolgen voor het bedrijf desastreus zijn. Het is dan ook van het grootste belang dat de datakwaliteit hoog is, de herkomst van de data bekend is en dat deze data op de juiste manier wordt geïnterpreteerd.

Business intelligence infographic

Business Intelligence testen

Testen is een belangrijk middel om inzicht in de herkomst en de kwaliteit van data te krijgen. Het testen van Business Intelligence kent volgens Polteq de volgende aandachtsgebieden:

 • Testen van ETL en Audit trail. De ETL (Extractie/Transformatie/Laden van data) stromen moeten worden getest op functionaliteit en performance. De bijbehorende audit trail, die het ETL proces moet controleren, moet hierbij niet worden vergeten.
 • Brondata analyse. Om inzicht te krijgen in de datakwaliteit op het gebied van juistheid, volledigheid, traceerbaarheid en de bruikbaarheid van deze data.
 • Datawarehouse. Het datawarehouse moet worden getest op functionaliteit, correctheid van datastructuren en performance. Ook het testen van schaalbaarheid is een belangrijke activiteit.
 • Managementrapportages. Het testen van de managementrapportages richt zich op juistheid, volledigheid en bruikbaarheid van de rapportages. Vaak wordt dit samen met de gebruikers van de rapportages gedaan.
 • Metadata. Het toetsen van metadata is een vaak vergeten, maar toch erg belangrijk onderdeel van het BI testproces. Metadata is de data die aangeeft wat de BI data precies inhoudt. Duidelijke, eenduidige en gemakkelijk toegankelijke metadata draagt bij tot de acceptatie en bruikbaarheid van het BI systeem.

Naast BI is Big Data volop in opkomst, kennis van en ervaring met Business Intelligence testen komt goed van pas in een Big Data context. BI en Big Data worden vaak naast elkaar gebruikt, waarbij BI uitgaat van gestructureerde data voor rapportage en analyse en Big Data vooral gebruik maakt van ongestructureerde data voor voorspellingen en trendanalyses.

Training en coaching

Onze Business Intelligence testspecialisten testen niet alleen uw BI systemen, zij begeleiden en coachen uw professionals die zelf aan de slag gaan met Business Intelligence.

Zij helpen u graag met bijvoorbeeld:

 • Het opzetten van een BI teststrategie met haalbare doelen;
 • Het testen van ETL, DWH en Reports;
 • Het opzetten van geautomatiseerd testen van BI oplossingen;
 • Data analyse;
 • Regressietesten/Integratietesten/Ketentesten;
 • Performancetesten;
 • Testcoördinatie/Testmanagement.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!