Agile testen | Polteq, passie voor testen

Agile of DevOps projecten komen steeds vaker voor; dit vraagt dan ook om Agile testen. Polteq staat vooral bekend om haar procesgerichte aanpak. Dit lijkt misschien in tegenspraak met Agile, maar de opgebouwde kennis en ervaring is in feite een randvoorwaarde voor het goed werken binnen Agile en DevOps.

Bij Agile testen is het belangrijk om een goede mix te vinden tussen ervaring en flexibiliteit, zodat zo goed mogelijk wordt aangesloten bij de wensen van de klant. De context waarbinnen Agile wordt toegepast is bedrijfsafhankelijk. We zien echter een aantal belangrijke, terugkerende punten bij het Agile of met DevOps ontwikkelen van software:

 • Incrementeel en iteratief proces;
 • Samenwerken;
 • Aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Deze punten vormen de basis waarmee rekening gehouden moet worden bij het Agile testen. Door onze brede ervaring in testen en onze ervaring met Agile projecten in het bijzonder, kunnen wij op alle niveaus bijdragen aan een goed testtraject bij uw Agile ontwikkeling.

De inzet van testers bij Agile testen

Zoekt u mensen om in de ontwikkelteams in te zetten als expert op testgebied, dan bent u bij Polteq aan het juiste adres. Al onze testers zijn geschoold in ISTQB en hebben een gedegen kennis van TMap®. Deze kennis van gestructureerde methoden is niet alleen waardevol, maar eigenlijk zelfs een vereiste voor het goed testen in Agile teams. Bij Polteq zijn experts op het gebied van Agile testen beschikbaar op wie de testengineers bij vragen terug kunnen vallen. We streven ernaar de grenzen tussen ontwikkeling en testen te laten vervagen en geen team binnen een team te vormen. De nadruk zal liggen op goede samenwerking en een resultaatgerichte houding.

Testmanagement bij Agile testen

Niet alleen binnen de teams verandert er wat voor het testen, maar ook testmanagers zullen zich moeten aanpassen. De focus voor de testmanager zal veranderen en er zal in de strategie en de testplannen rekening gehouden moeten worden met de Agile manier van werken. Er zal op meerdere niveaus over risico’s nagedacht moeten worden en er is een ‘helicopterview’ op testen nodig. Jarenlange ervaring in klassieke trajecten, gecombineerd met onze visie en kennis van Agile zal in elk traject van waarde zijn voor uw organisatie.

Advies op het gebied van Agile testen

Naast het leveren van mensen voor uitvoering en management, kunnen wij u ook bijstaan met advies. Ervaren consultants helpen u, onder andere door middel van Test Improvement for Agile (TI4Agile), bij het verbeteren van het testen binnen de Agile trajecten. De adviezen zullen niet alleen betrekking hebben op het Agile testen, maar ook van toepassing zijn op andere aspecten van het Agile werken.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!