Leaders in software testing

Test Improvement for Agile: TI4Agile

Leaders in software testing

Test Improvement for Agile: TI4Agile

Het verbeteren van testen in Agile omgevingen

Softwareontwikkeling gebeurt steeds vaker Agile. Grenzen tussen functies vervagen en medewerkers vervullen verschillende rollen. Veel organisaties vinden het echter lastig om het testen in deze nieuwe werkwijze in te passen. Met TI4Agile, een innovatie van Polteq, is dat een stuk makkelijker! Wij geven u inzicht in het volwassenheidsniveau van het testen in Agile context en helpen u om naar een hoger niveau te groeien. Onze aanpak is zowel geschikt voor organisaties die net beginnen met Agile, als voor organisaties die al ervaring met Agile hebben.

TI4Agile® is een geregistreerde merknaam van Polteq.

Kijk ook eens op het speciale ‘improvement’ weblog.

Wat is anders bij Agile?

De basis voor testen binnen Agile is gestructureerd testen. Door het flexibeler en creatiever toepassen van kennis en vaardigheden zet u een belangrijke stap op het pad naar Agile testen. Medewerkers die zich de Agile normen en waarden eigen maken, dragen optimaal bij aan het testen in Agile context.

Bij Agile werken ligt de nadruk meer op individuele medewerkers en minder op processen. Uw medewerkers vervullen meerdere rollen: testers helpen bij het bouwen en ontwerpen en iedereen draagt bij aan het testen. Dit vergt teamwerk en goede communicatie, daarom staan menselijke eigenschappen centraal in TI4Agile.

Hoe werkt TI4Agile?

Om inzicht te krijgen in uw huidige situatie, voeren wij een  TI4Agile assessment uit. Hierin staan twaalf aandachtsgebieden (‘key areas’) centraal. Elk van deze gebieden bestaat uit controlepunten die een leidraad vormen bij het beoordelen van de huidige situatie, zoals hier te zien is.

Het resultaat van dit assessment krijgt u in een matrix.  Op basis van de matrix en het inzicht in uw organisatie stellen wij een verbeterplan op. In dit plan vindt u quick wins en good practices die het Agile testen in uw organisatie naar het gewenste volwassenheidsniveau brengen.

Hoe kan Polteq helpen?

Voor het toepassen van TI4Agile, een innovatie uit eigen keuken, kan Polteq putten uit:

  • een sterke positie in testen;
  • uitgebreide ervaring met TPI;
  • praktijkervaring in Agile projecten.

Ervaren consultants van Polteq voeren een TI4Agile assessment uit. Naar aanleiding van het resultaat zullen zij quick wins en good practices voorstellen die het Agile testen naar het gewenste volwassenheidsniveau brengen.

Met TI4Agile zorgt Polteq ervoor dat:

  • productkwaliteit omhoog gaat;
  • continue verbetering plaatsvindt;
  • Agile softwareontwikkeling efficiënter wordt.

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bellen op tel.nr:  +31 (0) 33 277 35 22 (Nederland) of  +32 (0) 16 39 48 04 (België).

* Verplichte velden

Actueel

Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com