Leaders in software testing

Testen van cloud services

Leaders in software testing

Testen van cloud services

Het aantal aangeboden cloud services groeit gestaag. Elke organisatie neemt wel één of meerdere diensten uit de cloud af. Dit is niet geheel zonder risico, dus moeten er maatregelen getroffen worden om de risico’s af te dekken. Voor het testen van cloud services heeft Polteq de Cloutest® aanpak ontwikkeld.

Het werkveld voor testers is verbreed. Waar het testen tijdens ontwikkeling al volledig is ingeburgerd, moet bij het gebruik van cloud services ook tijdens selectie en implementatie aan risicobeheersing gedaan worden. De belangrijke punten om op te letten bij het testen zijn:

  • testen start eerder;
  • testen heeft meer technische aspecten;
  • non-functionele aspecten zijn nadrukkelijker aanwezig;
  • er is altijd sprake van ketentesten;
  • testen is ook in productie nog nodig.

Doordat bij Polteq al nagedacht is over mogelijke risico’s en bijbehorende maatregelen met betrekking tot het testen bij cloud computing, kan Polteq u op meerdere niveaus van dienst zijn.

Kijk ook eens op het speciale ‘improvement’ weblog.

Testadvies

Op gebied van advisering en management kan Polteq u helpen de bewezen aanpak Cloutest® in uw context te plaatsen om zo een test aanpak op maat te maken die zo goed mogelijk binnen uw bedrijf past. Ook kan Polteq u hulp bieden bij selectie van cloudservices en leveranciers. Het gebruik maken van services met bijbehorende leveranciers heeft veel overeenkomsten met outsourcing, waar wij al jarenlange ervaring mee hebben.

Testmanagement in de Cloud met Cloutest

De rol van de test manager wordt breder wanneer het IT-landschap onderdelen uit de cloud omvat. De betrokkenheid begint al bij de selectie van cloudservices. De Polteq aanpak Cloutest die alle Polteq test professionals kennen, gaat uitgebreid in op test management in de cloud.

Testengineering

Bij de testmaatregelen zijn voor test engineers vele handvatten opgenomen die bij de Polteqers bekend zijn en door hen toegepast kunnen worden. Dus ook uitvoerend bent u bij ons aan het juiste adres.

Het boek

Klik voor meer informatie over de inhoud en de bestelinformatie op onderstaande afbeelding:

Cloutest: Testen van cloudservices

Cloutest® is een geregistreerde merknaam van Polteq.

Relevante cursussen en trainingen

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bellen op tel.nr:  +31 (0) 33 277 35 22 (Nederland) of  +32 (0) 16 39 48 04 (België).

* Verplichte velden
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com