Leaders in software testing

Test engineering

Leaders in software testing

Test engineering

Polteq test engineers

Iedere Polteq test engineer is opgeleid in het testvak en is ervaren in het veld. Alle gangbare test methodieken, zoals ISTQB en TMap®, maken deel uit van de basiskennis. Alle test engineers hebben kennis op het gebied van testautomatisering, een aantal is hierin gespecialiseerd. Polteq beschikt ook over testers met kennis van specifieke domeinen (branches) zoals financiën, energie en telecom.

De test engineers van Polteq zijn in te zetten in meer traditionele ontwikkelomgevingen, maar ook in bijvoorbeeld Agile projecten.

Polteq-medewerkers zijn testers in hart en nieren, echte teamspelers, denken intensief mee en helpen uw organisatie mee-ontwikkelen. Omdat wij goed zicht hebben op de persoonlijkheid en de vaardigheden van elke medewerker, zijn we in staat de juiste match met uw organisatie te maken.

Takenpakket van een test engineer

Het takenpakket van een test engineers (testers) omvat het ontwerpen van testgevallen (testspecificatie), testuitvoering en het analyseren van testresultaten.

1. Ontwerpen van testgevallen

Om te beginnen gaat de test engineer op zoek naar een goede testbasis (informatie over hoe het systeem moet werken). Met behulp van de testbasis worden testgevallen ontworpen, waarbij de test engineer formele en informele ontwerptechnieken toepast. Als de projectaanpak ‘scripted testen’ voorschrijft dan stelt de tester eerst alle testgevallen op (nog niet op het kritieke pad van het project) om die op een later moment uit te voeren (wel op het kritieke pad). In veel gevallen wordt deze aanpak aangevuld met exploratory testen, waarbij de tester het testontwerp direct combineert met de testuitvoering.

2. Automatiseren van testgevallen

Lang niet alle tests worden met de hand uitgevoerd. In toenemende mate worden tests geautomatiseerd uitgevoerd. Het automatiseren van testgevallen met open source tools of in één van de grote tool suites is voor de Polteq test engineer eerder standaard dan uitzondering.

3. Uitvoeren van testgevallen

Tijdens het uitvoeren van testgevallen let de test engineer scherp op het gedrag van het systeem: is dat conform verwachting? Zijn er opvallende zaken? Van gedrag dat fout of verdacht is wordt een bevinding opgesteld, eventueel na overleg met anderen, zoals ontwikkelaars.

4. Afronden

De Polteq test engineer zal op basis van de concrete testresultaten, aangevuld met de eigen mening, een beeld schetsen van de kwaliteit van het geteste systeem en aangeven of voldoende tests zijn uitgevoerd voor een betrouwbaar beeld. Bij de afronding van een testproject worden testgevallen en andere relevante zaken geschikt gemaakt voor hergebruik in een volgend project of voor de beheerafdeling.

Lokaal aanwezig

Polteq hanteert nadrukkelijk het principe ‘locals for locals’. Elke regio en elke klant heeft haar eigen kleur, smaak en lokale cultuur en met onze vestigingen en medewerkers willen wij daar zoveel mogelijk op aansluiten. Dankzij onze vestigingen in Amersfoort, Groningen, Amsterdam, Dordrecht en Leuven zijn wij voor u dan ook de testspecialist ‘om de hoek’.

Relevante cursussen en trainingen

Quotes

Polteq heeft zich in de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld van een betrouwbare detacheerder naar een meedenkende, ondersteunende partner. Kenmerkend in de samenwerking is dat Polteq steeds in staat is om die diensten te leveren die naadloos aansluiten op de behoefte. Het feit dat Polteq qua bedrijfscultuur goed bij ons past, is merkbaar op de werkvloer en in de contacten. Polteq straalt uit dat het waarde hecht aan de relatie en daar moeite voor wil doen/doet, zonder zichzelf daarin te verloochenen. Een echte partner dus!

Kirsten Muller, Manager Test en Kwaliteit
C1000 / Jumbo

De testkennis van de consultants van Polteq is van hoog niveau. Daarnaast wordt door zowel de consultants als het management pro-actief meegedacht als het gaat om verbeteringen van het testproces en vraagstukken omtrent testmanagement. Ik zie persoonlijke kwaliteiten als communicatie, flexibiliteit, verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen, maar ook flexibiliteit vanuit Polteq als het gaat om tarieven en de inzet/verlenging (contractueel) van de consultants.

Gert Haveman, IT-Manager
Quion

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bellen op tel.nr:  +31 (0) 33 277 35 22 (Nederland) of  +32 (0) 16 39 48 04 (België).

* Verplichte velden

Actueel

Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com