Leaders in software testing

Test consultancy

Leaders in software testing

Test consultancy

Polteq heeft ervaring met testen in grote en kleine organisaties, in Nederlandse en ver daarbuiten. Onze test consultants voeren assessments uit bij klanten en geven advies over:

 • de verbetering van testprocessen;
 • het inrichten van testorganisaties;
 • het implementeren van testautomatisering;
 • het verhogen van test awareness;
 • het managen van test outsourcing.

Advies over de meest uiteenlopende test vraagstukken

Onze jarenlange ervaring levert de basis voor onze test consultancy: het geven van advies over de meest uiteenlopende test vraagstukken. Polteq test consultants combineren hun ervaring met heldere visie op de ontwikkelingen in het testvakgebied.

Een goed advies begint bij het begrijpen van het knelpunt, de vraag, de doelstelling. Vervolgens volgt er nader onderzoek dat uitmondt in een advies. Dat kan free-format gebeuren in een vrijblijvend gesprek met een consultant, waarvoor niet veel meer nodig is dan een mailtje of telefoontje naar Polteq of het invullen van het contactformulier hiernaast! In de meeste situaties is een uitgebreidere aanpak noodzakelijk.

Advies over testen in iedere context

Het is de kracht van Polteq om in iedere context te kunnen adviseren over een route naar beter testen. Voor de volgende situaties beschikken wij over gedetailleerd uitgewerkte aanpakken voor test verbetering:

Toezicht op uitbesteed testen met TOGA®

Polteq beschikt over de volgende stapsgewijze aanpak voor het inrichten en monitoren van testuitbesteding (outsourcing):

 1. Initiatie (doel, wat uitbesteden en globale aanpak);
 2. Inrichting (waarheen uitbesteden, afspraken);
 3. Transitie (opstarten testuitbesteding, overdracht);
 4. Uitvoering (monitoren van test uitbesteding).

Toezicht op uitbesteed testen met TOGA®

Wanneer testen is uitbesteed, ontstaat er een regierol. De test regisseur voert test management-gerelateerde taken uit, gericht op risicomanagement rond het testen dat door een leverancier wordt uitgevoerd. De drie pijlers van testregie zijn:

 • controle van testproducten zoals testplannen, testrapportage en andere testware;
 • bepaalde metrics worden afgeleid uit de testrapportage om de tijdig risico’s aan te zien komen;
 • health checks worden toegepast bij de leverancier als audit op het testproces – als daar aanleiding toe is.

Polteq testmanagers en testcoördinatoren hebben ervaring in het beoordelen van testproducten, zijn instaat om de juiste metrics samen te stellen en kunnen het testproces bij de leverancier goed analyseren. Polteq heeft een dashboard ontwikkeld voor het efficiënt bijhouden van de testregie-informatie.

Relevante cursussen en trainingen

Quotes

Polteq heeft zich in de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld van een betrouwbare detacheerder naar een meedenkende, ondersteunende partner. Kenmerkend in de samenwerking is dat Polteq steeds in staat is om die diensten te leveren die naadloos aansluiten op de behoefte. Het feit dat Polteq qua bedrijfscultuur goed bij ons past, is merkbaar op de werkvloer en in de contacten. Polteq straalt uit dat het waarde hecht aan de relatie en daar moeite voor wil doen/doet, zonder zichzelf daarin te verloochenen. Een echte partner dus!

Kirsten Muller, Manager Test en Kwaliteit
C1000 / Jumbo

De testkennis van de consultants van Polteq is van hoog niveau. Daarnaast wordt door zowel de consultants als het management pro-actief meegedacht als het gaat om verbeteringen van het testproces en vraagstukken omtrent testmanagement. Ik zie persoonlijke kwaliteiten als communicatie, flexibiliteit, verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen, maar ook flexibiliteit vanuit Polteq als het gaat om tarieven en de inzet/verlenging (contractueel) van de consultants.

Gert Haveman, IT-Manager
Quion

“We are impressed by the passion of TPI consultant Wim ten Tusscher and Ella Shang who supported us with changing the test process. They showed us the way to go in the next days, months and years. Within two weeks, which we feel is a very short time, they really identified the improvement points for our organization. The improvements were accepted by both the Siemens headquarter and our own branch. They delivered us know-how and helped us to convince other departments (the enablers) to support us.”

Qian Hai
Siemens Healthineers

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bellen op tel.nr:  +31 (0) 33 277 35 22 (Nederland) of  +32 (0) 16 39 48 04 (België).

* Verplichte velden

Actueel

Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com