Leaders in software testing

Mobile app testen

Leaders in software testing

Mobile app testen

Een mobile app functioneert in een complexe, dynamische en zeer diverse omgeving. Een belangrijke vuistregel is: een mobile app moet binnen 30 seconden door de gebruiker begrepen worden, in staat zijn de gebruiker te overtuigen de app geïnstalleerd te laten en bovendien zo’n indruk maken dat de gebruiker de app ook blijft gebruiken. Met mobile app testen kan gemeten worden of en in welke mate de app voldoet aan die verwachting.

Download de flyer Mobile app testen bij Polteq

Om u te helpen met het testen van mobile apps levert Polteq een aantal testdiensten. Elke dienst stelt u in staat om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van uw mobile app:

Device marktanalyse, Mobile Test Lab en mobile app quick scan

Voor organisaties is het van groot belang dat het testen van mobile apps wordt uitgevoerd op een representatieve set van devices. De ontwikkelingen op het gebied van (mobile) devices gaan snel. Ieder kwartaal is er wel een update van bekende fabrikanten als Samsung, Apple en HTC met nieuwe versies van iOS of Android OS.

Om inzicht te krijgen in welke devices, browsers en operating systems worden gebruikt, heeft Polteq een ‘device marktanalyse’ dienst ontwikkeld. Met deze analyse brengen we in kaart welke devices, besturingssystemen en versies gebruikt worden voor uw mobile website of app. De analyse wordt uitgevoerd met behulp van een door Polteq ontwikkeld analysemodel.

Om te bepalen wat de huidige kwaliteit is van de mobile app, kunnen onze specialisten een quick scan uitvoeren die snel uitwijst wat de grootste verbeterpunten van de app zijn. Door middel van een presentatie en een demo worden de resultaten inzichtelijk gemaakt.

Het Mobile Test Lab een handige oplossing is voor iedereen die apps (en/of websites) moet testen op mobiele Polteq Mobile Test Boxdevices. Voor het testen van apps (en websites) heb je veel verschillende hardware, software, testtools en beheertools nodig. Voor een klant is het bijna ondoenlijk om een representatieve set van devices en software aan te schaffen en up-to-date te houden. Met het Mobile Test Lab wordt deze zorg uit handen genomen.

Het Test Lab is een volledig ingericht ‘testlab’ waarin en waarmee op locatie mobile app testen kunnen worden uitgevoerd. Deze kant-en-klare testomgeving wordt “geleverd” met een mobiele app tester van Polteq die kan analyseren en inventariseren welke devices, browsers, besturingssystemen en versies worden gebruikt door de uiteindelijke gebruikers van de app.

Met het testlab beschikt men over een direct inzetbare oplossing met devices die gebruikt worden door klanten en eindgebruikers.

Mobile app testspecialisten

Het ontwikkelen van een mobile app is een specialisme. Polteq heeft testspecialisten in huis om hierbij ondersteuning te geven. Onze specialisten kunnen u helpen bij:

  • Usability test sessie
  • Security audit
  • Mobile app testautomatisering
  • Mobile app performance test

Onze mobiele app testspecialisten kunnen op verschillende niveaus ingezet worden: van bijvoorbeeld het uitvoeren van testcases, begeleiden van een Product Risico Analyse (PRA) sessie tot het opstellen van een plan voor het verbeteren van het testproces.

Naar succesvol mobile app testen

Veel organisaties zijn bezig met de overstap naar een mobile platform. Met de overstap ontstaat ook de vraag naar een mobile, een mobile first of soms zelf een mobile only strategie. Voor het succesvol testen van mobile apps is andere kennis en kunde nodig. Context driven testverbetering omvat de module TI4Mobile (Test Improvement for Mobile App Testing) die helpt bij het optimaliseren van het testen van mobile apps.

Mobile app test training

In de korte release cycli van een mobile app moet een tester vele keuzes maken om snel te bepalen hoe de mobile app getest dient te worden. Maar hoe test je een mobile app? Wat zijn bijvoorbeeld perspectieven en hoe kun je die gebruiken? Hoe ziet de testcyclus eruit? En wat zijn typische risico’s van een mobile app? Polteq verzorgt hiervoor verschillende mobile app test trainingen.

  • In de tweedaagse praktijktraining “Testen van mobiele apps in de praktijk” wordt het hele testproces door lopen en ervaren de deelnemers wat er anders is aan het testen van mobiele apps.
    Met de training “CMAP Mobile App Testing” kan in twee dagen het internationaal erkende iSQI certificaat behaald worden.
  • Voor wie meer wil weten over de wereld achter mobiele apps is er de tweedaagse training “Testen van REST API’s achter een mobiele app”.
  • Ten slotte is er nog de driedaagse iSQI CMAP Mobile App Test Automation certificeringstraining, waarin alle aspecten en uitdagingen rondom het geautomatiseerd testen van mobiele apps aan de orde komen.

Quotes

“De mooie dingen die we maken voor onze klanten worden door ontzettend veel verschillende mensen met diverse devices gebruikt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de meest optimale ervaring krijgt en daarom is het van belang om dit goed te testen. Polteq levert met de Mobile Test Box een complete set waarmee dit mogelijk is. Op elk device exact zien hoe het werkt en hoe het voelt, zodat waar nodig nog verder bijgeslepen kan worden. Dat is belangrijk en zorgt uiteindelijk voor die glimlach waar we constant naar op zoek zijn.”

Tim van Deursen
Q42

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bellen op tel.nr:  +31 (0) 33 277 35 22 (Nederland) of  +32 (0) 16 39 48 04 (België).

* Verplichte velden

Actueel

Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com