Leaders in software testing

Mobile app testen

Leaders in software testing

Mobile app testen

Een mobile app functioneert in een complexe, dynamische en zeer diverse omgeving. Een belangrijke vuistregel is: een mobile app moet binnen 30 seconden door de gebruiker begrepen worden, in staat zijn de gebruiker te overtuigen de app geïnstalleerd te laten en bovendien zo’n indruk maken dat de gebruiker de app ook blijft gebruiken. Met mobile app testen kan gemeten worden of en in welke mate de app voldoet aan die verwachting.

Download de flyer Mobile app testen bij Polteq

Om u te helpen met het testen van mobile apps levert Polteq een aantal testdiensten. Elke dienst stelt u in staat om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van uw mobile app:

Device marktanalyse en de Mobile Test Box en mobile app quick scan

Voor organisaties is het van groot belang dat het testen van mobile apps wordt uitgevoerd op een representatieve set van devices. De ontwikkelingen op het gebied van (mobile) devices gaan snel. Ieder kwartaal is er wel een update van bekende fabrikanten als Samsung, Apple en HTC met nieuwe versies van iOS of Android OS.

Om inzicht te krijgen in welke devices, browsers en operating systems worden gebruikt, heeft Polteq een ‘device marktanalyse’ dienst ontwikkeld. Met deze analyse brengen we in kaart welke devices, besturingssystemen en versies gebruikt worden voor uw mobile website of app. De analyse wordt uitgevoerd met behulp van een door Polteq ontwikkeld analysemodel.

Polteq Mobile Test BoxDe Polteq Mobile Test Box is een ‘testlab’ in een verrijdbare koffer met daarin de benodigde onderdelen voor het testen van apps en websites op (mobile) devices. Met het testlab beschikt men over een direct inzetbare oplossing met devices die gebruikt worden door klanten en eindgebruikers. Kortom, een ‘kant en klare’ testomgeving! Voor elke klant kan de Test Box naar behoefte aangevuld worden.

Om te bepalen wat de huidige kwaliteit is van de mobile app, kunnen onze specialisten een quick scan uitvoeren die snel uitwijst wat de grootste verbeterpunten van de app zijn. Door middel van een presentatie en een demo worden de resultaten inzichtelijk gemaakt.

Mobile app testspecialisten, test engineering en consultancy

Het ontwikkelen van een mobile app is een specialisme. Polteq heeft testspecialisten in huis om hierbij ondersteuning te geven. Onze specialisten kunnen u helpen bij:

  • Usability test sessie
  • Security audit
  • Mobile app testautomatisering
  • Mobile app performance test

Onze testspecialisten kunnen op verschillende niveaus ingezet worden: van bijvoorbeeld het uitvoeren van testcases, begeleiden van een Product Risico Analyse (PRA) sessie tot het opstellen van een plan voor het verbeteren van het testproces.

Mobile app test training

In de korte release cycli van een mobile app moet een tester vele keuzes maken om snel te bepalen hoe de mobile app getest dient te worden. Maar hoe test je een mobile app? Wat zijn bijvoorbeeld perspectieven en hoe kun je die gebruiken? Hoe ziet de testcyclus eruit? En wat zijn typische risico’s van een mobile app? Polteq verzorgt hiervoor verschillende mobile app test trainingen.

Een basistraining is de Mobile App Testing training waarmee in twee dagen een erkend certificaat behaald kan worden. Daarnaast heeft Polteq ook een eendaagse praktijktraining ‘Testen van mobile apps’. Verder geeft Polteq trainingen waarin men leert hoe je de mobile app moet automatiseren, hoe je de performance kan monitoren of hoe je een security audit dient uit te voeren.

Quotes

“De mooie dingen die we maken voor onze klanten worden door ontzettend veel verschillende mensen met diverse devices gebruikt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de meest optimale ervaring krijgt en daarom is het van belang om dit goed te testen. Polteq levert met de Mobile Test Box een complete set waarmee dit mogelijk is. Op elk device exact zien hoe het werkt en hoe het voelt, zodat waar nodig nog verder bijgeslepen kan worden. Dat is belangrijk en zorgt uiteindelijk voor die glimlach waar we constant naar op zoek zijn.”

Tim van Deursen
Q42

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bellen op tel.nr:  +31 (0) 33 277 35 22 (Nederland) of  +32 (0) 16 39 48 04 (België).

* Verplichte velden

Actueel

Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com