Software testen is een vak | Polteq, specialist in software testen Software testen is een vak. Maar wat is testen?

Software testen is een vak

Het IT-landschap verandert snel. Onze maatschappij ‘draait’ op software, bedrijven en organisaties nemen nieuwe technologische mogelijkheden gretig in gebruik. En terecht! We moeten allemaal bijblijven om de business up-to-date te houden. Gevolg is wel dat de complexiteit en de kans op fouten toeneemt. Verstoringen door fouten in software hebben steeds meer impact. Dat willen we allemaal voorkomen. Wij, maar u ook. Daarom is testen zo belangrijk. Vroegtijdig inzicht in kwaliteit geeft fouten geen kans – die voorkomen we voor u. Het maakt testen van software, op de juiste manier uitgevoerd en passend binnen de context, onmisbaar binnen uw bedrijfsvoering. Software testen is een vak. En wij nemen dat vak zeer serieus.

Wat is testen?

 • Inzicht krijgen in risico’s
 • Vertrouwen krijgen in kwaliteit
 • Toetsen op ‘fit for purpose’
 • Gericht zoeken naar fouten (risico gedreven)
 • Voorkomen van fouten
 • Checken op ‘works as designed’

“Testen is: beoordelen welke risico’s er aan nieuwe software verbonden zijn en die vervolgens terugdringen tot acceptabele proporties, met oog voor de kosten.”

Marcel Kremer, testspecialist

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!