Polteq Conferentie Workshop 2 | Polteq, specialist in software testen
Polteq Conferentie Workshop 2

 

15:45 uur  |  Koetshuis

Maestro: dirigeer eenvoudig een mobile test automation tool

Nadine v/d Kerkhof & Johan Reiman

Maestro is de new kid on the block binnen de wereld van mobile test-automation. Tijdens deze workshop willen wij jou hands-on kennis laten maken met deze tool. Maestro is zeer geschikt om gemakkelijk testen te schrijven om de gebruikers interface (UI) van een mobiele app te testen. Maestro is uiteraard niet de enige tool die er op de markt is voor mobile UI testing. Echter is het in tegenstelling tot complexere apps zoals bijvoorbeeld Appium veel eenvoudiger om testscripts voor te schrijven. Zo is er bijvoorbeeld geen kennis van een specifieke programmeertaal voor nodig.

Aan de hand van een aantal opdrachten laten we zien hoe Maestro werkt en op welke manier je zelf een test suite in elkaar kunt zetten. Omdat het een eenvoudig te leren nieuwe tool betreft, is deze workshop geschikt voor zowel de oude rot in het vak, als voor de kersverse tester. Het is een leuke workshop voor mensen die meer willen weten over Mobile Testing, of juist iets willen leren over automation en uiteraard voor iedereen die meer wilt weten over deze tool. Ofwel, voor ieder wat wils, dus iedereen is welkom!

Let op: je hebt voor deze workshop een laptop nodig, een Android telefoon en een usb-kabel om beiden op elkaar aan te kunnen sluiten. Als je geen Android telefoon hebt, dan regelen wij er eentje voor je.

Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!