Polteq Conferentie Workshop 1 | Polteq, specialist in software testen
Polteq Conferentie Workshop 1

 

15:45 uur  |  Zaal 5

BDD met Screenplay, take 2: API testen

Michael Bussman & Cindy Bosman

Wil je leren hoe je BDD en Gherkin op een juiste manier kunt implementeren voor API testen? Dan is deze workshop iets voor jou!
Tijdens deze workshop leggen we kort uit waarom het belangrijk is om BDD-scenario’s leesbaar te houden voor de business, ook als het om een API gaat. Daarnaast zul je kennis maken met Serenity/BDD en het Screenplay pattern. Michael is het Serenity framework gaan gebruiken bij zijn huidige opdracht en is toevallig tegen het Screenplay pattern aangelopen. Hij kende dit design pattern niet, maar na wat onderzoek leek deze een goede tegenhanger van het Page Object model, ofwel POM. Ook voor het implementeren van API testen was Screenplay erg geschikt en hij is dit gaan implementeren. Als snel bleek dat het Screenplay pattern ervoor zorgde dat de gemaakte automatiseringscode erg leesbaar en onderhoudbaar blijft.

Door middel van korte opdrachten zullen Cindy en Michael je laten zien hoe je snel en eenvoudig een BDD framework in Java kunt bouwen om een API te testen met het Screenplay pattern. Dit is een combinatie die je nog niet vaak ziet, maar zeker veel voordelen biedt (onder andere ten aanzien van leesbaarheid en onderhoudbaarheid). Mis deze unieke kans niet om kennis te maken met het Screenplay pattern en je vaardigheden op het gebied van BDD en API testen te verbeteren!

Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!