Polteq Conferentie Track 7 | Polteq, specialist in software testen
Polteq Conferentie Track 7

 

13:00 uur  | Koetshuis 2

Mainframe uitfraseren onmogelijk! Of toch niet?

René Larooi

Een project bij de ING met als doel om een Mainframe – Cobol platform te migreren naar een Linux – Java platform in de cloud. Al 20 jaar over gesproken, maar nooit gerealiseerd. ‘Te omvangrijk, te veel risico!’. Dit is de backbone van de organisatie en legt de bank plat bij falen. Er werd gedacht dat dit onmogelijk was.

Toch is het ons gelukt.

In dit verhaal neem ik jullie mee in dit project. Van het bepalen van een strategie van aanpak tot het uitvoeren van dit project en de factoren die dit tot een succes hebben gemaakt.

Voor ons als team, maar ook voor de organisatie van ING was dit een zeer bijzonder traject. Ik vertel jullie over de unieke aanpak, de uitdagingen waar we tegen aanliepen bij de verschillen tussen een mainframe en een cloud omgeving, risico’s minimaliseren bij in productie name, samenwerking tussen disciplines. In plaats van complexe testscenario’s te beschrijven voor de honderden batches en processen, testen we gewoon alles. Als testers zeggen we altijd dat alles testen onmogelijk is. In dit geval hebben we het wel mogelijk gemaakt.

Nieuwsgierig hoe? Kom kijken en luisteren naar mijn verhaal!

Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!