Polteq Conferentie Track 3 | Polteq, specialist in software testen
Polteq Conferentie Track 3

 

11:00 uur  |  Zaal 5

Werken met anders denkenden

Linda Vreeswijk

Ruim een jaar geleden werd ik als kersverse Polteq-trainer naar Groningen uitgezonden om mijn eerste echte ISTQB foundation training te geven aan een groep met afstand tot de arbeidsmarkt. Alle deelnemers hadden een vorm van autisme, waar je in de training rekening mee moet houden. Een paar maanden later werd ik ook ingezet voor het traineeship bij de Belastingdienst. Ook dit keer weer een aantal deelnemers met een stoornis in het autisme spectrum.

Gedurende de beide trajecten kwam ik tot het inzicht dat de ervaringen die ik heb opgedaan bij het geven van trainingen (al dan niet aan doelgroepen) voor het overgrote deel toepasbaar zijn op de werkvloer, waar wij allemaal mee te maken hebben. Ik wil daar zelfs nog een stap verder in gaan. Want hetgeen geldt voor samenwerken met mensen met een autismestoornis, geldt voor een groot deel ook voor samenwerken met mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

In mijn verhaal op de conferentie neem ik jullie mee in mijn persoonlijke verhaal en presenteer ik een manifest voor werken met anders denkenden. Ik weet zeker dat iedereen in zijn werk te maken heeft met collega’s die een persoonlijke handleiding hebben. Bij mensen met een autismespectrumstoornis of Niet Aangeboren Hersenletsel is deze vaak net iets complexer. Hoe zet je de complexiteit van deze mensen om in toegevoegde waarde voor het hele team?

Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!