Martin Pol, oprichter van Polteq | Polteq, specialist in software testen

Martin Pol

Martin Pol

Martin Pol is de grondlegger van gestructureerd testen in Nederland. Hij is (co-)auteur van een groot aantal publicaties over gestructureerd testen en testproces verbetering. Zijn meest recente publicatie gaat over het testen van Cloud Services.

Testmanager, adviseur, spreker en docent

Martin Pol is sinds 1983 in de internationale testpraktijk werkzaam. Hij heeft mondiaal een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en het op de kaart zetten van het testvak. Martin heeft ruime ervaring met het managen van testprojecten en het verbeteren van testprocessen bij een groot aantal organisaties in diverse branches. Hij wordt in binnen- en buitenland gezien als één van de top-experts op het gebied van testen en is daardoor een veelgevraagd spreker. Hij draagt al vele jaren bij aan conferences en opleidingen door geheel Europa, Noord- en Zuid Amerika, India, China en Australië. Martin was driemaal programme chair van de EuroSTAR-conferentie. De laatste jaren wordt hij veel gevraagd over de innovatie in de IT en de ontwikkeling van het testen te presenteren.

Mijlpalen

Martin  was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de testmethode TMap® (Test Management Approach) en de methode voor het verbeteren van het testproces TPI® (Test Process Improvement). Van beide methodes zijn boeken verschenen in verschillende talen (Duits, Engels, Frans, Japans, Chinees). Inmiddels zijn TMap® en TPI® verworden tot de standaarden binnen het vakgebied en worden ze wereldwijd in ontelbare organisaties toegepast. Martin droeg als architect van de methode en co-auteur bij aan de publicatie van de best-seller “Testing Cloud Services”, gepubliceerd bij Rocky Nook Inc., USA (2013); ook beschikbaar in het Nederlands, Chinees en Duits.

In 1997 richtte hij de Nederlandse vereniging voor testers binnen de Informatie Technologie, TestNet, op. Gedurende de eerste 5 jaar is hij voorzitter geweest. In 2002 werd hij tot Erelid van de vereniging benoemd. Met bijna 2000 leden is TestNet niet meer weg te denken uit het Nederlandse IT- en testlandschap.

Vanwege zijn bijzondere bijdrage aan het vakgebied van testen in Europa is aan Martin Pol in 1998 de eerste European Testing Excellence Award uitgereikt.

In 2000 heeft Martin, samen met compagnon Marjolein Steyerberg, Polteq Test Services BV. opgericht, een bedrijf dat internationaal diensten verleent op het gebied van testen. Onder zijn leiding en mede door zijn grote kennis van en visie op de ontwikkeling van het testvak is het Polteq in ruim een decennium gegroeid van 2 naar 170+ medewerkers in Nederland en België. Vanwege de uitmuntende groeicijfers won Polteq in 2008 de prestigieuze FD Gazelle Award.

Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van Polteq in september 2010 werd Martin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze bijzondere onderscheiding onder andere voor de belangrijke rol die hij heeft gespeeld bij de ontwikkeling van het gestructureerd testen in Nederland.

Martin Pol, de oprichter van Polteq

Martin Pol

Sinds hij in oktober 2012 de directievoering van Polteq overdroeg, steekt Martin veel tijd in het bestuderen van de innovaties in de IT en het effect daarvan voor de business en in het bijzonder het vakgebied testen.

In de laatste twee decennia heeft Martin een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en inrichting van het testen in opkomende economieën zoals India, Brazilië, Mexico en China.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!