Leaders in software testing

Context Driven Testen

Leaders in software testing

Wat kun je verwachten:

Herkennen van de beperkingen en risico's van test- voorbereiding op basis van een specificatie.

Praktische opdrachten waarbij moderne middelen (Lego Mindstorms) worden ingezet.

Leren toepassen van exploratory testen en session based testmanagement.

Context Driven Testen

Context Driven Testen: geen ‘one size fits all’ maar maatwerk testen; verleg je testhorizon voorbij TMap en ISTQB.

In de afgelopen decennia is testen gegroeid van een ad-hoc/ongestructureerde activiteit tot een volwaardige discipline met visie, structuur en beschreven methodieken als TMap en ISTQB.

Is hiermee testen uitontwikkeld? Kun je door het toepassen van de processen uit deze methodieken alle testuitdagingen aan? Niets is minder waar. Software dringt steeds meer door in ons dagelijks leven en wordt steeds complexer. Daarnaast worden doorlooptijden van projecten alsmaar korter. Deze ontwikkelingen botsten steeds meer met testen volgens genoemde (meer statische) methodieken. Van het testen wordt echter nog steeds verwacht dat het goed en grondig gebeurt. Dit vraagt van de tester dat hij in staat is om mee te bewegen zodat hij binnen elke context het maximaal haalbare testresultaat bereikt. Hij moet de context waarbinnen hij zijn werk moet verrichten kunnen vertalen naar een effectieve testaanpak, efficiënte testtechnieken en toegesneden testdocumentatie. Context factoren die hierbij een rol spelen zijn o.a.: ontwikkelmethodiek (waterval, agile, maar ook ad-hoc), beschikbare tijd en risico’s verbonden aan het product.

Een voorwaarde voor succes is dat de tester zich bewust is van de beperkingen van procesmatig testen en dat hij nieuwe vaardigheden aanleert om de uitdagingen het hoofd te bieden. Het succes van testen hangt steeds meer af van de mate waarin de tester als persoon in staat is om zich aan te passen aan de situatie. Dit kan alleen als hij beschikt over de juiste inzichten, vaardigheden en kennis.

De training Context Driven Testen biedt deze inzichten en traint deze vaardigheden in twee fasen. Eerst leert en ervaart de cursist de beperkingen en valkuilen van procesmatig testen en leert hij de verschillende aspecten van de context waarbinnen hij moet werken herkennen. Deze fase wordt afgesloten met een practicum dat voor velen een ‘eye opener’ is!

Het tweede deel van de training geeft de cursist nieuwe kennis en middelen waarmee hij elke context aan kan. Hij leert exploratory testing en session based test management, mind mapping en het nut en gebruik van heuristieken. Daarnaast leert de cursist het geleerde toe te passen in een praktische opdracht die garant staat voor de nodige hersengymnastiek.

De training is modern van opzet, de cursist werkt in groepen en leert door te doen. De helft van de training bestaat uit praktische opdrachten waarbij moderne middelen (Lego Mindstorms) worden ingezet. Hierdoor neemt de leereffectiviteit sterk toe.

Voor wie is de training Context Driven Testen bedoeld?

De training Context Driven Testen is bedoeld voor testers, testcoördinatoren en testmanagers maar ook voor andere IT-ers die in de dagelijkse praktijk met testen te maken krijgen. Kennis van testen is een pre, maar geen vereiste.

Prijs

De investering voor deelname aan deze training bedraagt € 595,- per persoon, exclusief btw.› Deze opleiding is ook beschikbaar in België. Klik hier.

Inschrijven

Aangeboden cursus
Context Driven Testen
€ 595,- ex. btw

* Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven

* Deze cursus wordt in het Engels gegeven


Deelnemer
+ Voeg nog een deelnemer toe Contactpersoon (indien van toepassing)

Factuur

* Verplichte velden

Quotes

Goed beeld van het vakgebied, informatief, interactief en creatief. Goede opzet.

Petri Matthesius

Cursusdata

jan
25
Context Driven Testen (NL)
Cursusdagen
25 jan
Amersfoort
mrt
25
Context Driven Testen (NL)
Cursusdagen
25 mrt
Amersfoort
mei
20
Context Driven Testen (NL)
Cursusdagen
20 mei
Amersfoort
jul
8
Context Driven Testen (NL)
Cursusdagen
8 jul
Amersfoort

Verwante opleidingen

Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com