Leaders in software testing

Testen van REST API’s achter een mobiele app

Leaders in software testing

Wat kun je verwachten:

Deze training gaat in op de risico's die het testen van services en API's noodzakelijk maken.

Het testen van REST API's wordt in deze training stap voor stap uitgelegd. Welke teststrategie kan het beste gevolgd worden? Welke testomgeving is daarvoor nodig?

Programma: - Introductie in API concepten - Hoe test je een REST API? - Oefeningen: van basis tot geavanceerd - Lessons learned - What to learn next?

Testen van REST API’s achter een mobiele app

Een API is een Application Programming Interface en vormt een raamwerk voor de communicatie tussen systemen. Een API levert de informatie (content) aan die een app presenteert aan de eindgebruiker.

De centrale vraag in deze tweedaagse training is: Hoe test je een API die achter een willekeurige app gebruikt wordt?

Deze training gaat in op de risico’s die het testen van services en API’s noodzakelijk maken. Het testen wordt stap voor stap uit de doeken gedaan aan de hand van publieke API’s. Welke teststrategie kan het beste gevolgd worden? Welke testomgeving is daarvoor nodig? Misschien wel de productieomgeving? Waar stopt het testen van de API en waar begint het testen van (bijvoorbeeld) de mobiele app? Wie zorgt voor een End to End test? Antwoorden op deze en meer vragen worden behandeld in deze training.

Tijdens de eerste dag van deze tweedaagse cursus leert men wat REST API’s zijn (of kan API kennis opgefrist worden). We starten met de basisconcepten van een ‘message architecture’ in een API. Elementen als ‘resources, verbs, state, headers, tokens’ etc. worden uitgelegd. Met deze ‘building blocks’ wordt de basis gelegd om te starten met het testen van API’s. Met behulp van demo’s, voorbeelden en oefeningen wordt praktische kennis aangereikt en leert men de typische risico’s die verbonden zijn met interfaces, te herkennen.

De tweede dag van de cursus is erop gericht om de vaardigheden in het testen van API’s te verbeteren. Hierdoor zullen de cursisten beter in staat zijn om hun development team op een efficiëntere en effectievere manier feedback te geven. Hoe test je of de API gemakkelijk in gebruik is, of hij schaalbaar is, op een acceptabel niveau presteert en hoe veilig hij is?

Tijdens een praktische workshop leren de deelnemers hoe je teststrategie opstelt en implementeert. Daarnaast komt het gebruik van tooling aan de orde om verschillende versies van API’s en resources met elkaar te kunnen vergelijken.  Ook leert men hoe je ‘headers’ met ‘tokens’ moet gebruiken, hoe je Java scripts kunt opstellen om daarmee tests met assertions te automatiseren en hoe je performance tests moet uitvoeren.

Naast theorie wordt in de workshop gebruik gemaakt van praktische oefeningen. Iedere oefening richt zich op een aparte API en op verschillende manieren van implementatie. De deelnemers leren wat de specifieke zwakke punten en risicofactoren zijn van API’s en hoe ze technieken kunnen toepassen om deze risico’s te vermijden.

Deze tweedaagse training is bedoeld voor IT-ers die te maken krijgen met het (selecteren en) testen van mobiele apps, het testen van API’s of het testen van cloud services. Praktijkervaring met testen is gewenst. De deelnemers wordt gevraagd om, indien mogelijk, een laptop mee te nemen.

Prijs

De investering voor deelname aan deze training bedraagt € 1.095,- per persoon, exclusief btw.› Deze opleiding is ook beschikbaar in België. Klik hier.

Inschrijven

Aangeboden cursus
Testen van REST API’s achter een mobiele app
€ 1.095,- ex. btw

* Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven

* Deze cursus wordt in het Engels gegeven


Deelnemer
+ Voeg nog een deelnemer toe Contactpersoon (indien van toepassing)

Factuur

* Verplichte velden

Quotes

Duidelijke uitleg, hands-on, tweede docent beschikbaar voor vragen.

Stephen Postma

Cursusdata

okt
16
Testen van REST API’s achter een mobiele app (NL)
Cursusdagen
16 okt, 17 okt
Amersfoort
dec
17
Testen van REST API’s achter een mobiele app (NL)
Cursusdagen
17 dec, 18 dec
Amersfoort

Verwante opleidingen

Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com