Leaders in software testing

Introductie Continuous Integration / Continuous Delivery

Leaders in software testing

Wat kun je verwachten:

Inzicht krijgen in wat er gebeurt bij Continuous Integration en welke invloed dit heeft op het testvak. Deelnemers leren welke tests er op welk niveau worden uitgevoerd. Een goed begrip van Continuous Integration zorgt ervoor dat testers efficiënter kunnen werken.

Door middel van een mix van theorie en praktijk worden de deelnemers wegwijs gemaakt in de wereld van Continuous Integration.

De tool die we bij deze training gebruiken, is Jenkins.

Introductie Continuous Integration / Continuous Delivery

Basisvaardigheden voor testers in Continuous Integration

Vrijwel elke organisatie gebruikt tegenwoordig Continuous Integration (CI). Tools als Jenkins, Bamboo of CircleCI zijn eerder regel dan uitzondering. Ontwikkelaars gebruiken Continuous Integration zodat ze minder handmatige stappen nodig hebben om hun code te compileren. Het automatiseren van stappen binnen het ontwikkelproces leidt tot snellere feedback op hun werk. Testers zullen mee moeten gaan met deze ontwikkeling. Het is noodzaak om te begrijpen wat er gebeurt bij Continuous Integration en welke invloed dit heeft op het testvak. Denk hierbij aan inzicht krijgen in welke tests er op welk niveau worden uitgevoerd. Een goed begrip van Continuous Integration zorgt ervoor dat testers efficiënter kunnen werken. Daarnaast moeten ook testers steeds vaker met Continuous Integration tooling werken om bijvoorbeeld tests automatisch uit te voeren.

Kort gezegd zorgt Continuous Integration er voor dat alle wijzigingen aan de software continu samengebracht worden en het geheel geëvalueerd wordt. Na het wijzigen van een gedeelte van de code, wordt deze wijziging in een versiemanagementsysteem gezet. Nadat dit gebeurd is, wordt het compileren van de hele oplossing, het uitvoeren van (unit) tests en een initiële beoordeling van de kwaliteit automatisch uitgevoerd. Dit levert een continue integratie van de software op met een bijbehorende feedback of deze nog voldoende kwaliteit heeft.

In deze 1-daagse training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De testpiramide
  • Versiemanagement
  • Continuous Integration tooling
  • Jobs en pipelines
  • Artifacts
  • Continuous Delivery

De deelnemers worden door een mix van theorie en praktijk wegwijs gemaakt in de wereld van Continuous Integration. De tool die we bij deze training gebruiken, is Jenkins. Aan het einde van de training wordt een korte introductie gegeven over het onderwerp Continuous Delivery (CD).

Voor wie is de training Introductie Continuous Integration bedoeld?

De doelgroep voor deze training bestaat uit testprofessionals die weinig tot geen ervaring hebben met Continuous Integration. Voorkennis is niet vereist.

Prijs

De investering voor deelname aan deze training bedraagt € 595,- per persoon, exclusief btw.› Deze opleiding is ook beschikbaar in België. Klik hier.

Inschrijven

Aangeboden cursus
Introductie Continuous Integration / Continuous Delivery
€ 595,- ex. btw

* Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven

* Deze cursus wordt in het Engels gegeven


Deelnemer
+ Voeg nog een deelnemer toe Contactpersoon (indien van toepassing)

Factuur

* Verplichte velden

Cursusdata

sep
24
Introductie Continuous Integration / Continuous Delivery (NL)
Cursusdagen
24 sep
Amersfoort
nov
18
Introductie Continuous Integration / Continuous Delivery (NL)
Cursusdagen
18 nov
Amersfoort
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com