Eendaagse training Context Driven Testen | Polteq, specialist in software testen

Context Driven Testen: geen ‘one size fits all’ maar maatwerk testen.

In de afgelopen decennia is testen uitgegroeid van een ad hoc/ongestructureerde activiteit tot een volwaardige discipline met visie, structuur en beschreven methodieken als TMap en ISTQB.

Betekent dit dat testen uit de ontwikkeling is verdwenen? Kun je met het toepassen van de processen uit deze methodieken alle testuitdagingen aan?

Niets is minder waar. Software dringt steeds meer ons dagelijks leven binnen en wordt steeds complexer. Daarnaast worden de doorlooptijden van projecten alsmaar korter. Deze ontwikkelingen botsen steeds vaker met het testen volgens de eerder genoemde (meer statische) methodieken. Er wordt echter nog steeds verwacht dat het testen goed en grondig gebeurt. Dit vereist dat de tester zich zo kan meebewegen dat hij binnen elke context het maximaal haalbare testresultaat bereikt. Hij moet de context waarbinnen hij zijn werk moet verrichten kunnen vertalen naar een effectieve testaanpak, efficiënte testtechnieken en op maat gesneden testdocumentatie. Contextfactoren die hierbij een rol spelen zijn: ontwikkelmethodiek (waterval, agile, maar ook ad hoc), beschikbare tijd en risico’s verbonden aan het product.

Een voorwaarde voor succes is dat de tester zich bewust is van de beperkingen van procesmatig testen en nieuwe vaardigheden leert om de uitdagingen het hoofd te bieden. Het succes van het testen hangt steeds meer af van het vermogen van de tester als persoon om zich aan te passen aan de situatie. Dat kan alleen als hij over de juiste inzichten, vaardigheden en kennis beschikt.

De eendaagse training Context Driven Testen biedt deze inzichten en traint deze vaardigheden in twee fasen. Eerst leren en ervaren de deelnemers de beperkingen en valkuilen van procesgestuurd testen en leren ze de verschillende aspecten van de context waarbinnen ze moeten werken herkennen. Deze fase wordt afgesloten met een practicum dat voor velen een ‘eye opener’ is!

Het tweede deel van de opleiding geeft de cursist nieuwe kennis en middelen om met elke context om te gaan. Hij leert exploratory testing en session based test management, mindmapping en het nut en gebruik van heuristieken. Daarnaast leert de deelnemer het geleerde toe te passen in een praktijkopdracht die garant staat voor de nodige hersengymnastiek.

De training is modern, de deelnemer werkt in groepen en leert door te doen. De helft van de training bestaat uit praktijkopdrachten met moderne hulpmiddelen (Lego Mindstorms). Dit verhoogt de leereffectiviteit enorm.

Voor wie is deze training bedoeld

De training Context Driven Testing is bedoeld voor testers, testcoördinatoren en testmanagers, maar ook voor andere IT-professionals die in de dagelijkse praktijk met testen te maken hebben. Kennis van testen is een pré, maar geen vereiste.

Reviews van cursisten

“Goed beeld van het vakgebied, informatief, interactief en creatief. Goede opzet.”

Wat kun je verwachten

  • Herkennen van de beperkingen en risico's van test-voorbereiding op basis van een specificatie.

  • Praktische opdrachten waarbij moderne middelen (Lego Mindstorms) worden ingezet.

  • Leren toepassen van exploratory testen en session based testmanagement.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor Context Driven Testen.

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!