Werken bij Technische Unit van Polteq: uitdagende dynamiek
Delen Printen E-mail

Werken bij de Technische Unit van Polteq biedt uitdagende dynamiek.

Nieuwe testoplossingen ontwikkelen, buiten de bestaande testkaders denken en op verkenningstocht gaan om de vraag áchter de vraag van klanten te beantwoorden. Als software tester bij de Technische Unit van Polteq bevind je je aan de voorkant van het testvak. En dat staat garant voor een uitdagende dynamiek.  

Onderzoekende houding

De Technische Unit is een landelijk actieve afdeling die specifieke en soms wat afwijkende technische testvraagstukken voor klanten oplost. Riny Nieuwhoff, die onlangs de rol als unitmanager overnam van Robin Oduber, vertelt: ‘Samen met de klant gaan wij aan de slag om bijvoorbeeld testautomatisering, mobile, security en performance vraagstukken op te lossen. Wie bij de bestaande testkaders vraagtekens durft te zetten en nieuwe oplossingen voor nieuwe vraagstukken wil ontwikkelen, zit goed bij onze Technische Unit.’

Mooi voorbeeld van een vrucht van de Technische Unit is het mobile testlab: een kant-en-klare testomgeving voor het testen van apps en websites op (mobile)devices. Een ‘koffer’ met verschillende toestellen met verschillende operating systemen, verschillende versienummers en zowel grote als kleine schermen in diverse resoluties. Klanten worden zo uitgerust met de juiste techniek; toestellen waarmee ze heel representatief hun user base kunnen nabootsen en hun app kunnen testen op verschillende platformen. We hebben er inmiddels al meer dan negen bij onze klanten in omloop.

Vooruitstrevende klanten

Medewerkers van de Technische Unit komen veelal in actie voor vooruitstrevende klanten. Bedrijven die bijvoorbeeld mobiele apps ontwikkelen, zoals Q42 in Amsterdam en OV9292, een organisatie die als missie heeft om iedereen gemakkelijk en snel wegwijs te maken in het Openbaar Vervoer. Dit project is een praktisch voorbeeld van waar we ons mobile testlab inzetten om apps op verschillende mobile devices te testen, waaronder de nieuwste modellen mobiele telefoons.  Maar ook bij bedrijven waar aspecten zoals security en performance een belangrijke rol spelen.  Als medewerker van de Technische Unit zit je in het midden van innovatie in de IT-sector en aan de voorkant van het testvak.’

Bij welke klant je als medewerker belandt, afgewisseld met dagen op de Polteq-werkvloer of thuis, hangt ook af van je eigen ambities. Riny: ‘Je opereert altijd in een driehoek: de unitmanager, de accountmanager en jij als professional. Samen kijken we naar welke opdracht bij jou past. Waar word je gelukkig van? Wat past bij je loopbaan en hoe gaan we dat realiseren? Het doel is jezelf te ontwikkelen en te laten vliegen, want uiteindelijk worden de klant, Polteq en jijzelf als professional daar blijer en beter van.’

Persoonlijke ontwikkeling

Riny, sinds 2006 werkzaam bij Polteq, is een teamplayer pur sang. Hij is niet alleen unitmanager van de Technische Unit, maar ook van de Unit Midden. In zijn rol als unitmanager trekt hij graag de vergelijking met sport. Jarenlang was Riny actief op een relatief hoog handbalniveau, waar hij bijna dagelijks trainde met zijn ploeggenoten om nog beter te worden. Wat hem vooral is bijgebleven uit die tijd: de bereidheid om elkaar verder te helpen. Het is precies wat hij in zijn units bij Polteq ook proeft en stimuleert. Wil je een opleiding volgen? Binnen of buiten je vakgebied? Daar zit geen quotum aan vast, het wordt juist gestimuleerd. Die menselijke maat en flexibiliteit in het bedrijf om per medewerker af te wijken van de reguliere arbeidsvoorwaarden, is kenmerkend voor Polteq en vind ik super.’

‘De flexibiliteit bij Polteq is opvallend groot’, stelt Riny. ‘Je kunt zelf een laptop en telefoon kiezen die volgens jou het beste past bij je werkzaamheden. Ook qua mobiliteit is het goed geregeld. OV, lease, het kan allemaal.

Voor onze technische unit zijn wij op zoek naar test automation engineers, mobile test engineers en performance test engineers.

Bekijk hier onze vacatures.

Werken bij de Technische Unit van Polteq biedt uitdagende dynamiek.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!