Waarom kiezen voor Polteq als werkgever? | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Je kunt als software tester vandaag de dag bij veel verschillende bedrijven en organisaties terecht. Waarom zou je juist voor Polteq kiezen? We vroegen het aan Stijn Heiligers, testspecialist.

Stijn, wat was voor jou de reden om juist voor Polteq te kiezen, wat gaf de doorslag?

Stijn testspecialist bij Polteq

Er was niet zozeer één zwaarwegende reden, het was eerder een optelsom, maar een van de redenen was dat Polteq in de testwereld bekend staat om zijn degelijke opleidingen. Vaak zegt het opdrachtgevers niet zoveel als je een interne cursus hebt gevolgd, maar een cursus van Polteq geldt bij veel klanten als een garantie voor kennis en kunde. Polteq heeft bovendien een kantoor in mijn regio, wat het een stuk makkelijker maakt om de cursussen te volgen.

Daarnaast vind ik het prettig dat Polteq een vast salaris hanteert, zonder schimmige bonusconstructies. Ook was ik erg blij met de mogelijkheid om 32 uur te kunnen werken, zodat ik een dag in de week thuis kan zijn voor mijn dochtertjes. Bij veel detacheerders is 40 uur de norm en wordt zo’n vrije dag op zijn minst lastig gevonden.

Welk beeld had je van Polteq toen je solliciteerde? En hoe is dat nu, nu je al een tijd bij Polteq werkt. Klopt de werkelijkheid met het beeld dat je had?

Ja, dat geloof ik wel. Wat me erg aansprak is dat we een open cultuur hebben, waarin testers en consultants vrij gemakkelijk contact leggen. En niet alleen onderling, ook met de staf. Dat viel me al op bij mijn sollicitatiegesprek (toen de directeur er ‘even’ bij geroepen werd om kennis te maken) en ik vind nog steeds dat Polteq daarin een streepje voor heeft op zijn concurrenten.

Wat onderscheidt Polteq, naar jouw idee, van andere detacheringsbedrijven?

Dat er altijd naar een goede balans gezocht wordt tussen het belang van de klant, de medewerker en Polteq zelf. Bij andere detacheerders zie je vaak dat er vooral wordt ingezet op het binnenhalen van een opdracht en dat de interesse daarna snel verdwijnt. Dat is wel begrijpelijk, maar meestal ook kortzichtig. Het moet soms best lastig zijn om tot een goed compromis te komen, maar ik denk wel dat dat de benadering van Polteq voor alle partijen uiteindelijk het gezondst is.

Kun je nog iets meer vertellen over de cultuur en de sfeer bij Polteq?

De meeste collega’s zijn heel gedreven in hun vak, maar tegelijkertijd erg welwillend en benaderbaar. Dat vind ik zelf erg prettig. Ik denk dat je dat zelfs ervaart als je als buitenstaander het hoofdkantoor binnenstapt: het is duidelijk een professionele organisatie, maar er heerst wel altijd een gemoedelijke sfeer.

Wat kun je vertellen over het innovatieve karakter van Polteq? De kennis en ervaring die bij Polteq aanwezig is?

Ik vind het sterk dat er voortdurend gekeken wordt naar nieuwe ontwikkelingen die relevant kunnen zijn voor de testwereld en dat vervolgens bekeken wordt of daar dan een nieuwe cursus voor moet komen. En vaak zie je dan dat zo’n cursus dan gegeven wordt door een collega die zelf ervaring heeft met dat onderwerp. Inmiddels zijn er al heel wat opleidingen ontwikkeld in samenwerking met collega’s ‘uit het veld’ en dat vind ik een goed teken. Er zijn zoveel deelgebieden binnen het testen, dat moet je niet allemaal bij één of twee docenten willen parkeren.

En hoe zit het met de doorgroei- en carrièremogelijkheden bij Polteq?

Zoals ik al vertelde, zijn er heel wat deelgebieden binnen de testwereld, en dus ook heel wat richtingen waarbinnen je je zou kunnen specialiseren. Uiteraard zou je ook kunnen doorgroeien naar testmanager of consultant als je ambitie daar ligt. Zelf wil ik als testspecialist eerst meer technische ervaring opdoen.

Stijn Heiligers koos als testspecialist voor Polteq

 

 

 

 

 

 

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!