"Bij Polteq ben je vrij om te kiezen hoe je je wil ontplooien"
Delen Printen E-mail

Stijn Nagels is een van de Belgische deelnemers aan het Traineeship Software Tester van Polteq. Hij startte in 2021 als trainee en is nu Test Automation Engineer. Via een goede vriend werd hij geattendeerd op het traineeship en hij besloot de stap te wagen. Hoe kijkt hij terug op deze stap?

“Ik kijk nog altijd positief terug op mijn carrièreswitch. Vooral de waardering en appreciatie die je krijgt bij Polteq is een van de sterke punten, naar mijn mening. Je bent vrij om te kiezen op welke manier je je wil ontplooien en Polteq helpt je hier graag bij met gepaste opleidingen en activiteiten.”

In hoeverre ben je gegroeid als tester? Wat kun je nu beter/meer dan een jaar geleden?

Stijn Nagels, deelnemer aan het Traineeship Software Tester van Polteq in 2021.

Stijn Nagels, deelnemer aan het traineeship software tester van Polteq in 2021.

“Na het traineeship ben ik begonnen met een stage bij de grootste leverancier van onderdelen en accessoires voor de agrarische sector. Hier lag de focus op het testen van de mobiele applicatie. Dit was een ideale start, aangezien ik door een Polteq collega onder de vleugels ben genomen en zo in de praktijk kon toepassen wat ik leerde tijdens het traineeship. Ik ben mijn collega Robby Wiegmans dan ook heel dankbaar voor zijn begeleiding en voor alles wat ik van hem heb kunnen leren in deze periode.

Na deze stage van twee maanden ben ik gestart in mijn eerste “echte” opdracht, ook weer samen met een ervaren Polteq collega. Als Test Automation Engineer maak ik momenteel als Test Automation Engineer deel uit van het automation team bij een bedrijf in Hasselt dat technologieën ontwikkelt voor de luchtvaartsector. Onze taak is het automatiseren van bestaande regressietests. Voor iemand die aan het traineeship begon zonder IT ervaring was dit een pittige eerste opdracht, maar dankzij mijn collega, de bagage vanuit het traineeship, en de ondersteuning van Polteq (extra opleidingen), verloopt deze opdracht heel goed. Ik had tijdens het traineeship niet verwacht dat automation iets voor mij zou zijn, maar ik haal er juist heel veel plezier uit. Ik vergelijk het soms met een moeilijke breinbreker of het oplossen van een puzzel en de voldoening die je eruit haalt wanneer je de oplossing vindt.”

Wat zijn de leukste aspecten binnen het testvak?

“In mijn huidige opdracht vind ik het gaaf om te merken dat na zeven maanden code schrijven, er al heel veel ‘gecoverd’ wordt en dat er toch al wel wat bugs naar boven komen die door de manuele testers niet gevonden zijn. Daarnaast spreekt het menselijke aspect en het samenwerken in een team me erg aan, gecombineerd met genoeg tijd en vrijheid om je ‘eigen ding’ te doen.”

Wat is jouw ambitie, welke kant wil je op binnen Polteq?

“Enerzijds zou ik mijn ervaringen vanuit mijn eerste twee opdrachten willen samenvoegen en me willen toespitsen op het automatiseren van tests voor mobiele applicaties. Hiervoor wil ik echter eerst nog wat meer ervaring opdoen in het algemene automation verhaal.

Anderzijds zou ik graag ooit opleidingen willen geven voor Polteq. Dit komt onder andere door de fijne ervaring van het traineeship. Deze heeft een blijvende indruk achtergelaten en hier zou ik in de toekomst graag aan meebouwen.”

Heb je nog tips/adviezen voor nieuwe trainees?

“In het begin van het traineeship krijg je heel veel informatie. Dit kan soms overweldigend zijn, maar laat het allemaal op je afkomen, probeer zoveel mogelijk op te nemen, en uiteindelijk valt alles op zijn plaats.

Sta open voor alles. Als ik naar mezelf kijk, stond ik niet meteen te springen voor een automation opdracht en had ik mijn zinnen al gezet op een opdracht rondom het testen van mobile apps. Maar nu, na zeven maanden in deze opdracht, heb ik het zo naar mijn zin dat ik hoop ik dat ik hier nog wel even zal zitten!

Geniet vooral van het traineeship, want het zijn echt prachtige weken, waarin je fantastische mensen leert kennen en heel leuke ervaringen opdoet.”

Wil jij net als Stijn ook testprofessional worden? Binnenkort starten we weer met een nieuw traineeship waarin wij jou opleiden tot testengineer. Meld je snel aan! We zijn zowel op zoek naar Nederlandse als Belgische kandidaten.

Traineeship software tester september 2021

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!