Vervolg interview met Issam el Morabiti | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Issam, we hebben je geïnterviewd toen je net klaar was met het Traineeship Software Tester dat in januari 2020 van start ging. Vrijwel direct daarna kwamen we terecht in de coronacrisis. Hoe was dit voor jou als beginnend testengineer en hoe zijn jouw ervaringen in je eerste opdracht?

“Tot nu toe heb ik het erg naar m’n zin in mijn huidige opdracht. Mijn manager en collega’s hebben altijd voor mij klaargestaan om mee te denken en oplossingen te zoeken in lastige situaties. Daar ben ik ze erg dankbaar voor. Daardoor heb ik nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor sta of in het diepe ben gegooid.

Aan de ene kant is het jammer dat ik mijn Polteq collega’s al enige tijd niet heb gezien door het corona tijdperk waarin we ons nu bevinden, maar aan de andere kant zien we elkaar digitaal nog op creatieve manieren. Zo heeft een collega uit Zuid een keer een leuke (digitale) pubquiz georganiseerd, zijn er digitale borrels en hadden we Polteq-breed een online feest!

Bij Polteq vormen we een hechte groep van professionals die individueel hun opdrachten uitvoeren, maar elkaar als een collectief ondersteunen om samen over obstakels heen te komen.”

Wat zijn je ambities en waar zie jij jezelf over vijf jaar?

“Na het Traineeship Software Tester van Polteq ben ik nooit gestopt mezelf verder te ontwikkelen. Ik volg trainingen die een toegevoegde waarde hebben voor mijn huidige (en toekomstige) opdracht. Daarnaast ben ik nieuwe gebieden in het testvak aan het verkennen om mijn expertise uit te breiden.

Ik haal het meeste plezier uit mijn werk als ik een voorbeeldfunctie heb en anderen kan ondersteunen, dus dat is iets waarnaar ik streef door mijzelf verder te ontwikkelen.

Over vijf jaar zie ik mezelf nog bij Polteq, maar dan wil ik dus al verder gegroeid zijn. Tijdens de Masterclass zijn er goede trainingen gegeven. De cirkel zou rond zijn als ik zelf ook mooie trainingen kan gaan geven.”

Wat is het leukste aspect van het werk dat je doet?

“De leukste aspecten vind ik de variëteit in het werk en de zichtbare resultaten. In mijn opdracht ben ik bezig met ketentesten (E2E) en daarmee werk je aan veel leuke dingen tegelijk. De ene dag houd ik me bezig met testautomatisering en de andere dag ben ik bezig met het virtualiseren van services.

Onlangs heb ik een verzekeringswebapplicatie als een simulatie nagebouwd. Deze is in HTML gebouwd en ontvangt/verstuurt ook API-calls. Hierdoor hebben we de werkelijke applicatie beperkt nodig en kunnen we de simulatie gebruiken. Door de lage uptime van de werkelijke applicatie wordt veel geld bespaard. Het bouwen en het werkend krijgen van de simulatie was heel uitdagend!!”

Issam tijdens een van de opdrachten tijdens het traineeship software tester van Polteq

Wat typeert de unit waarin je zit?

“Ik denk dat iedereen uit het zuiden hierop hetzelfde antwoord geeft, haha. Unit Zuid staat voor Brabantse gezelligheid. En dat merk je direct als je op het kantoor in Eindhoven komt. Het kantoor is tijdens de pandemie ‘coronaproof’ gemaakt, waardoor er maximaal twee personen mogen werken. Vóór de pandemie uitbrak werd er op vrijdagen samengewerkt op kantoor en gingen we ergens lunchen. Er worden nu leuke en creatieve initiatieven genomen om elkaar te zien, zoals online borrels en quizzen. Ik ben blij dat ik onderdeel uit kan maken van onze club uit het zuiden.”

Waarom zou een ervaren software tester die op zoek is naar een nieuwe uitdaging voor Polteq ‘moeten’ kiezen?

“Polteq is qua grootte niet te klein en niet te groot. Daardoor is het contact persoonlijk. Ikzelf vind dit een belangrijk criterium bij het zoeken naar een werkgever. Bij Polteq zul je nooit een nummertje zijn.

Daarnaast voel je bij Polteq de hiërarchie niet. Iedereen is ‘down to earth’, of je nou een junior tester, senior tester of directeur bent. Iedereen behandelt elkaar gelijk en iedereen is bereikbaar. Deze laagdrempeligheid vind ik fijn bij een werkgever.

Ook de opdrachten bij Polteq zijn leuk en uitdagend. Ik heb het gevoel dat er altijd een goede match wordt gemaakt tussen tester en opdracht. Mijn opdracht is passend, er zit ruimte voor uitdaging in en er wordt vaak gepeild hoe het gaat. Als het nodig is krijg ik ondersteuning aangeboden vanuit Polteq. Wat mij betreft meer dan genoeg redenen om bij Polteq te solliciteren!”

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!