De unit Noord van Polteq: net sizze mar dwaan! - Interview
Delen Printen E-mail

Interview met René Haayes, testspecialist en werkzaam in de unit Noord van Polteq

René Haayes, testspecialist en werkzaam in de unit Noord van Polteq

René Haayes, testspecialist en werkzaam in de unit Noord van Polteq

René Haayes werkt al sinds 2015 bij Polteq, in de unit Noord. In dit interview vertelt hij hoe hij bij Polteq terecht is gekomen en hoe het is om bij Polteq, en in de unit Noord, werkzaam te zijn.

“Ik ben René, 49 jaar, en ik woon samen met Miranda in Heerenveen. Wij zijn de trotse ouders van de 8-jarige tweeling Niels en Zoë. Ik ben liefhebber van bergwandelen, fietsen, kamperen en een goed boek.
Eerder heb ik bij een andere testdetacheerder gewerkt waar ik de vorige én de huidige unitmanager van Unit Noord heb leren kennen. Tussendoor ben ik nog ruim 2,5 jaar in dienst geweest bij een bedrijf in Drachten als senior tester in de industriële automatisering.
In 2015 was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik kende Polteq dus al, en na een mailtje aan de unitmanager en een prettig gesprek, kwam ik in dienst bij Polteq Noord. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!”

Hoe zou je Polteq omschrijven, wat kenmerkt Polteq als bedrijf?

“Polteq is een zeer betrokken bedrijf met een platte, no-nonsens cultuur. Als ik op het hoofdkantoor in Amersfoort kom, kent (bijna) iedereen mij bij naam. En zo vaak kom ik daar nou ook weer niet…
Doordat Polteq zich helemaal specialiseert in testen, zijn wij juist daarin HEEL goed. Ook het feit dat wij heel veel zelf ontwikkelde trainingen in het Polteq pakket hebben, is een grote plus. Al deze trainingen zijn niet alleen beschikbaar voor klanten, maar ook voor de medewerkers.”

Wat is het leukste aspect van het werk dat je doet?

“In mijn werk word ik heel blij van de uitdaging en de ruimte om initiatief te nemen/tonen. Zowel bij de klant als bij Polteq zelf. Bij een klant heb ik bijvoorbeeld zelf het initiatief genomen om voor een mobile app het geautomatiseerd testen op te zetten. Tot die tijd werd er voor livegang van een release “even gekeken of ie het nog goed doet..”. Dat kon ik als ‘die hard’ tester natuurlijk niet laten gebeuren. Zeker niet omdat dagelijks een slordige half miljoen unieke gebruikers met die app moeten werken. Ook heb je bij Polteq de mogelijkheid om je te specialiseren op een bepaald gebied binnen het testvak.”

Wat zijn

de uitdagingen, wat zijn je ambities?

“De uitdaging in het testvak is toch wel het bijblijven met alle technieken. Gelukkig hebben we bij Polteq veel ervaring in huis. Door de platte organisatie is het vragen om hulp of kennis heel makkelijk. En zoals gezegd, we hebben natuurlijk veel trainingen in ons eigen opleidingsinstituut.
Mijn ambitie is

om meer te testen met of voor de gebruiker, en dan met name voor websites en mobile apps. We zien nu dat testen steeds meer geautomatiseerd wordt en steeds eerder in het proces plaats vindt. Ik wil toch op de stoel van de gebruiker gaan zitten

om vanuit die rol het testen uit te voeren.”

Wat typeert de unit Noord van Polteq, wat maakt deze unit zo speciaal?

“Had ik het bij Polteq in het algemeen al over no-nonsens, dat is bij Unit Noord zéker het geval. Ook de vriendschappelijke sfeer en de altijd hoge opkomst bij unit events is erg fijn. En er is altijd tijd voor een geintje.
In één zin het karakter van Unit Noord: nait soezen moar broezen.
Of in het Fries: net sizze mar dwaan!”

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!