Transparantie is nodig om ai te vertrouwen | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Ondanks grote toepasbaarheid zijn er twijfels bij het daadwerkelijk toepassen van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence – AI). Hoe weet je bij grote hoeveelheden input en gebruikers dat het systeem het goede of het goed genoeg doet? Hoe verkrijg je het juiste vertrouwen in AI? Waarom is dit in geval van AI zo’n issue? AI is ‘blackbox development’, waarbij het algoritme niet direct inzichtelijk is. Voor vertrouwen in AI is transparantie nodig. Testen kan deze transparantie bieden.

Transparantie is nodig om AI te vertrouwen - artikel van Gerard Numan

Gerard Numan, testarchitect bij Polteq

In dit artikel dat op 2 augustus 2019 op Computable.nl verscheen, vertelt testarchitect Gerard Numan hoe belangrijk het is om het juiste, gefundeerde vertrouwen in AI te verkrijgen, welke factoren hier een rol bij spelen en waarom het testen van blackbox development hier een cruciale rol bij speelt.

Lees het complete artikel op Computable.nl….

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!