Training Behaviour Driven Development | Polteq opleidingen
Delen Printen E-mail

Business analyse, development én testautomatisering in één.

Steeds vaker zie je dat software developmentteams agile gaan werken. DevOps is eigenlijk een niet meer weg te denken term in veel organisaties. Snelheid en kwaliteit vormen daarbij de drijvende kracht in deze organisaties. Het begrip ‘Quality at speed’ is ingeburgerd en houdt in dat we voor sneller gaan werken en kortere doorlooptijden moeten hanteren. We kunnen niet anders meer, willen we mee blijven doen in de snelle IT-wereld. Maar daarbij vergeten we de kwaliteit niet.

Kwaliteit en snelheid dwingen ons ertoe om te gaan automatiseren. Regressietesten, maar ook het snel opleveren van oplossingen voor vragen en wensen van de klant, vragen om geautomatiseerde testaanpak. Voeg hierbij nog de cultuur van samenwerken en ondersteunen (T-shaping en three Amigos) en we hebben de mix waar de IT afdeling en IT-organisaties vandaag de dag mee te maken hebben.

In deze tijd is het daarom van belang dat we op een snelle en kwalitatieve manier als team samen tot goede specificaties komen die concreet én testbaar zijn. Behaviour Driven Development (BDD) is een vorm waarin dit kan. BDD is een “shift left” georiënteerde aanpak waarbij de business/analisten, testers én ontwikkelaars samen de specificaties/requirements opstellen in hun domein-eigen taal op basis van User Stories. Door deze samenwerking en het door het werken met voorbeelden, ontstaat er een “shared understanding”. De opgestelde specificaties en/of requirements zijn dan meteen de uit te voeren tests. Voeg hierbij het automatiseren van deze tests en we hebben een geautomatiseerde aanpak, bijvoorbeeld met tools als Cucumber en SpecFlow.

Met Java/Cucumber en/of C#/SpecFlow

De test-first aanpak van BDD zorgt ervoor dat er éérst tests worden opgesteld door de business/analisten, tester en ontwikkelaar in hun ‘eigen’ taal, voordat er ook maar iets geprogrammeerd wordt. Zijn zij het eens over wat het systeem moet doen, dan kan het systeem ontwikkeld worden en zal het moeten voldoen aan de inmiddels opgestelde tests. Het zijn immers de requirements, die we samen hebben opgesteld en zijn overeengekomen. De tests moeten dan ook succesvol zijn, voordat we de functionaliteit releasen.

De shared understanding zorgt ervoor dat het zowel voor de business/analisten, tester en ontwikkelaar duidelijk is waaraan een requirement precies moet voldoen om een behaviour te kunnen ontwikkelen. Vanwege de test-first aanpak is het dan ook al voor iedereen vóóraf duidelijk wat de exacte specificaties/requirements zijn en wat er dus niet goed is als de opgestelde geautomatiseerde tests niet werken.

Schrijf je in voor een training Behaviour Driven Development!

Polteq biedt je de gelegenheid om op 31 mei en 1 juni kennis te maken met BDD in een praktische setting. Schrijf je snel in, we hebben plaats voor mensen met een JAVA achtergrond en voor mensen met een C# achtergrond.

Tweedaagse training Behaviour Driven Development - Polteq, specialist in testen en software kwaliteit.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!