TMap® Suite volgt TMap NEXT® op | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Na 31 augustus 2016 is het niet meer mogelijk om bij EXIN het TMap NEXT Test Engineer examen af te leggen. Het TMap Suite Test Engineer examen komt daarvoor in de plaats.

Polteq heeft haar driedaagse training Test Engineer geheel vernieuwd, zodat deze optimaal aansluit bij het nieuwe examen. Deze certificeringstraining heet nu TMap Suite Test Engineer en wordt in zowel Nederland als België gegeven.

TMap®1 zet al jaren een standaard in de testwereld en wordt in Nederland toegepast in veel IT-projecten, vooral bij financiële – en overheidsinstellingen. In 1995 kwam de eerste versie “Testen volgens TMap” uit, geschreven door Martin Pol, Ruud Teunissen en Erik van Veenendaal. Het accent lag op het in die tijd zeer vernieuwende gestructureerd testen. In 2006 werd de aanpak herzien met het verschijnen van “TMap NEXT, voor resultaatgedreven testen”. Daarin werd de aandacht gericht op de toegevoegde waarde van testen (‘business driven testing’). Vanwege de formele fasering en omvangrijke documentatie sluit TMap NEXT echter minder goed aan op moderne Agile ontwikkelmethoden. Tijd voor wederom een update: TMap Suite.

TMap HD (Human Driven)

TMap® Suite kun je zien als een uitbreiding op TMap NEXT. De bestaande NEXT-onderdelen zijn ingebed in een nieuwe aanpak met de naam TMap HD (Human Driven). Deze aanpak werd in 2014 gelanceerd in het boek “Neil’s quest for quality”, dat in verhaalvorm vertelt over een vastgelopen waterval-project dat door de overstap naar een Agile aanpak tot een succes wordt gemaakt.

Met Suite wordt een aantal aspecten aan TMap toegevoegd die het ook in moderne omgevingen toepasbaar maken:

 • Vijf elementen voor kwaliteitsgestuurd testen: People, Simplify, Industrialize en Integrate, alle leidend tot Confidence.
 • Twintig zogenaamde Building Blocks, met oude bekenden zoals testplan en productrisicoanalyse, maar ook nieuwe zaken als testapproaches, test­variëteiten en model based testen.

1Tmap®is een geregistreerde merknaam van Sogeti

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!