Testers leren ook programmeren | Polteq, specialist in software testen
Terug Delen Printen E-mail

We zien een toenemende vraag naar wat ‘technisch testers’ worden genoemd. Wat onderscheidt een ‘technisch tester’ van ‘andere testers’? Een belangrijke onderscheidende factor is: ‘het kunnen programmeren in een moderne taal zoals Java of C#’. Dit is nodig voor het automatiseren van testen, maar ook bij performance testen, security testen en unit testen moet een tester softwarecode kunnen lezen, maken of aanpassen. Maar als je als tester programmeren niet in je vakkenpakket had, hoe leer je het dan?

Polteq biedt als bekend testopleider een scala aan technische trainingen aan, waarmee een tester zich voorbereidt op technischer testtaken, zoals de volgende twee trainingen waarmee testers kennismaken met de wereld van het programmeren.

Met de training “Introductie programmeren voor testers (Java/C#)” leren testers de basisvaardigheden van programmeren in Java of C# aan. We beginnen helemaal bij nul: programmeerervaring is niet verplicht als voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de training, hoewel technische affiniteit de cursist wel van pas komt.

In de training leren we de basisvaardigheden voor het programmeren aan. We geven de cursist zoveel mogelijk handvatten en vaak toegepaste practices mee. Vaardigheden doet de cursist op door zelf aan de slag te gaan met de vele opdrachten die de training rijk is. Daarbij ‘tikt’ de cursist al best veel code. Na afloop van de training kan de cursist code lezen en kan de cursist ook zelf het een en ander programmeren.

Waarom zou u of mensen in uw organisatie een technische training bij Polteq volgen?

 • Polteq staat midden in de markt en gaat mee met de vele nieuwe trends binnen de testwereld. Een mooi voorbeeld hiervan is de toevoeging van de C# cursussen. C# begint steeds meer aan marktaandeel te winnen in de wereld van testautomatisering en om aan de vraag van de klant te voldoen, bieden wij nu ook dergelijke cursussen aan in C#. Mocht u ook gebruik maken van C# binnen uw organisatie dan raden wij deze variant aan!
 • De technische trainers van Polteq doen veel praktijkervaring op als technische testconsultants bij onze klanten. Niet alleen blijven zij daarmee bij met de nieuwste technieken, maar ook de trainingen blijven up-to-date.
 • Het zwaartepunt van de technische trainingen ligt bij het opdoen van vaardigheden door middel van oefeningen. In de meeste gevallen zijn er twee docenten aanwezig om daar voldoende bij te kunnen assisteren.
 • U bent van harte welkom in ons kantoor te Amersfoort om met eigen of Polteq laptop een training te volgen. De gemaakte opdrachten/bestanden mag u natuurlijk mee naar huis nemen.
 • Polteq is regionaal aanwezig, van Leeuwarden tot Leuven. Dat houdt in dat wanneer u een groep cursisten heeft, onze trainers naar u toe komen. Onze regionale kantoren bieden daarvoor passende faciliteiten.

De technische trainers van Polteq hopen u binnenkort te zien bij een van onze trainingen!

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!