"Testengineer, een baan die helemaal bij mij past!"
Delen Printen E-mail

Veel deelnemers aan ons traineeship Software Tester hebben geen echte IT opleiding gevolgd. Zo ook Brendon Reijnders, werkzaam in de unit ZuidZuid. Na zijn bachelor Social Work bleek hij zich meer op zijn plaats te voelen in de IT-wereld. Wij vroegen hem hoe hij bij Polteq terechtkwam en hoe hij het traineeship heeft ervaren.

“Na mijn Bachelor Social Work ben ik eigenlijk direct de “techwereld” ingedoken, waarbij ik voor bedrijven als Apple & KPN heb gewerkt,” vertelt Brendon. “Omdat ik graag verder wilde in de IT, maar hiervoor niet de juiste diploma’s bezat, heb ik voor hulp en advies aangeklopt bij een loopbaancoach. Hier kwam al snel mijn grote affiniteit met het testvak naar voren.  Ik ben toen gaan zoeken naar bedrijven die mij op dit gebied kansen konden bieden en Polteq was meteen de eerste die mij hierin wilde ondersteunen.”

Waarom sprak het vak van software tester je aan?

‘Kapotte’ software is heel vervelend om mee te werken en zo ben ik zelf altijd op zoek naar oplossingen die niet rechtstreeks bij de makers van deze software vandaan komen. Dingen moeten makkelijk in gebruik zijn, klantvriendelijk en efficiënt zijn, maar daarbij ook de gebruiker niet teveel laten nadenken over wat hij doet met de software. Om deze redenen leek het mij erg veel voldoening te geven om te werken aan producten waarmee we allemaal dagelijks mee te maken hebben en mee werken; onze smartphones, computers, maar ook de onderliggende systemen bij de bedrijven waarbij wij software in gebruik hebben.”

Wat denk je dat je vanuit je studie meeneemt, is er iets dat je vanuit jouw achtergrond als niet-ICT’er kan meenemen in jouw nieuwe rol als software tester?

“Mijn communicatieve vaardigheden en zelfreflectie,” antwoordt Brendon zonder twijfelen. “Tijdens mijn opleiding Social Work heb ik op het gebied van beide aspecten veel training gehad. Ik denk zeker dat dit mij als software tester goed van pas komt.”

Hoe zou je het traineeship omschrijven, hoe heb je het ervaren?

Brendon lacht. “Ik zou bijna zeggen dat het mijn “ogen heeft doen openen”, maar dat is niet helemaal waar. Hiermee bedoel ik het volgende: de lesstof, de kijk op het vak, de hele ‘filosofie’ achter het software testen, de manieren van werken (o.a. Agile, Scrum etc), zijn manieren waarop ik sowieso al tegen het gebruik van software aan keek (en misschien zelfs al wel toepaste bij mijn dagelijkse bezigheden). Het heeft dus niet zozeer mijn ogen geopend, maar mijn mening en visies kracht bijgezet, want ik heb eindelijk een vak gevonden dat precies aansluit bij mijn denkwijzen. Je kunt dus wel stellen dat ik nu een baan heb die helemaal bij mij past. Het hele traineeship heeft zijn vruchten afgeworpen en daar ben ik heel blij mee!”

Kun je het traineeship aanbevelen aan anderen?

Hier hoeft Brendon niet lang over na te denken: “Dat kan ik zeker! Sterker nog, dat heb ik zelfs al gedaan, want een kennis van mij werkt nu ook als collega bij Polteq!”

Is het traineeship ook zonder IT vooropleiding te volgen?

“Vier woorden: zee – ker – wee – ten!”, zegt Brendon stellig.

Wat vond je het leukste aan het traineeship?

“De diversiteit aan lesstof. Zo enorm veel om te leren dat het nooit saai werd!”

Hoe was je eerste opdracht? Had je het gevoel dat je goed voorbereid ‘de praktijk’ in ging?

“Het traineeship heeft mij zeker de rugzak gegeven om de wijde wereld van het software testen te betreden!”

Hoe is het nu als testengineer? Wat vind je het leukste aspect van software testen?

“Zoals ik al eerder aangegeven heb in dit interview vind ik het geweldig dat ik eindelijk mijn invloed kan uitoefenen op software die ‘kapot’ is. Het maakt mij niet uit of ik de software zelf wel of niet gebruik; het is enorm bevredigend dat ik bugs mag en kan opsporen en dat deze dan ook daadwerkelijk gefixt worden!”

 

Wil jij ook testengineer worden? Wij leiden je op! Kijk HIER voor meer informatie en start al in januari 2022 in ons traineeship!

Interview met Brendon Reijnders: "Testengineer, een baan die helemaal bij mij past!"

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!