Terugblik op de Leergang Future Proof Testing | Polteq, specialist in software testen
Terug Delen Printen E-mail

Kick On Leergang Future Proof Testing

Na zestien weken lang, elke week een of meerdere dagdelen samen te hebben besteed, was er nog één ding dat ons te doen stond: de Kick On, het laatste onderdeel van onze deelname aan de door Polteq georganiseerde Future Proof Testing leergang. Onder het genot van een etentje in Ni Hao, gelegen in stadspark Groningen, gingen we onder leiding van Jan Wouter Lok evalueren wat we allemaal geleerd hebben en wat we nu verder gaan doen met onze verkregen kennis. Hoe houden we die up-to-date? Gaan we er iets mee doen in de toekomst? Zijn we nu Future Proof?

De dinsdagen in de periode van september tot en met december van het vorige jaar, stonden voor de 11 deelnemers van de leergang Future Proof Testing in het teken van cursussen over technische onderdelen van het testvak. We hebben in totaal acht courses doorlopen: Performance Testen, Java- of C# voor Testers, API-Testen, Security Testen, Selenium Webdriver, Continuous Integration, BI en Testen en Scrum Master-training.

Tijdens deze Kick On hebben we verschillende quizzen gedaan over de onderdelen Security Testen, Performance Testen en Scrum, waarbij we met onze telefoon vragen zo snel mogelijk moesten beantwoorden. René H. en John Peter stonden vaak bovenaan tijdens de puntverdeling aan het einde van de vragen. Tot de laatste quiz, die over weetjes van de deelnemers gingen: over ons dus. Bij deze ronde stond niet een van ons, maar onze Unit manager Edzard, bovenaan. Niet heel vreemd, aangezien hij ons ook het beste hoort te kennen.

Up-to-date

Tussen de quizzen door werd ook serieus antwoord gegeven op de in de intro gestelde vragen: Hoe houden we de verkregen kennis up-to-date en gaan we er iets mee doen in de toekomst?  Voor de meeste deelnemers gold dat we de Security- en Performance Test-trainingen erg interessant vonden, maar dat het te gespecialiseerd is om het er even bij te doen of om het bij te houden.

Wat positiever was en waar we het ook allemaal over eens waren, was het bijhouden van onze test-automatiseringskennis in Java of C#. Thuis of op de opdracht, aangezien de meesten van ons hiermee te maken hebben tijdens de huidige werkzaamheden. Ook waren de lessen over API-testen en Continuous Integration behulpzaam; dit kan het beste bijgehouden worden als je daarmee werkt in je opdracht. Het laatste onderdeel van de leergang, Scrum Master, was het gemakkelijkst om over aan te geven wat we ermee gaan doen: In de eerste maanden van 2018 wil iedereen het certificaat gehaald hebben.

Future Proof?

Tot slot komt het antwoord op de vraag: Zijn we nu Future Proof? Eén kort antwoord: Jazeker! We kunnen een automatisch testframework opzetten en onderhouden. We hebben kennis gemaakt met Security en Performance Testen en kunnen hierover meepraten. Hetzelfde geldt voor API-testen. Met behulp van de introductie daarop kunnen we met het programma Postman testcases opzetten om een API te gaan testen. We hebben nu de benodigde kennis om in een Continuous-integration-omgeving als tester mee te draaien en om de automatische testscripts op te zetten die daarbij een eis zijn.

De dappere deelnemers van de afgelopen zestien weken:

Future Proof Testing

Op de foto van Links naar Rechts: Chris Woestenburg, Marcel Smit, Daniel Berendsen, René Larooi, Werner Oving, Jan van Dehn, (FPT coördinator) Jan Wouter Lok, John Peter Ram, Marcel Kremer, Ard Vialle, René Haayes en Tom van der Bijl.

 

Chris Woestenburg

Polteq Leergang Future Proof testing

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!