Starten in het IT met het traineeship van Polteq | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Starten in de IT met het traineeship van Polteq

Na zeven weken in de masterclass is het dan zover. De eerste stappen voor mij als Junior Test Engineer. Best gek eigenlijk. Voor het begin van de opleiding wist ik nog niets van software testen. Toen waren termen zoals Agile, Datacombinatie testen en Testautomatisering nog vage begrippen. Nu, na de opleiding van bijna twee maanden, heb je er ineens een bak kennis bij en kun je aan de slag als tester.

Mijn eerste opdracht vind ik gelijk heel erg leuk. Werkervaring opdoen bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik mag de afdeling Functioneel Beheer helpen met het testen van de nieuwe corporate website en het intranet. Daarnaast ben ik bezig met het overzetten van de bestaande regressietest, weer zo’n nieuwe term, naar een automatiseringstool Een mooie kans om theorie om te zetten naar leren in de praktijk.

Meteen productief

Ik ben nu een paar weken bezig in de ‘echte’ testwereld. Wat mij voornamelijk opvalt, is dat ik mee kan draaien met de rest van het team. Ik snap waar ze het over hebben en ik begrijp waar ik zelf mee bezig ben. Sterker nog; ik kan zelfs deelnemen aan de gesprekken en af en toe iets toevoegen waar het team nog niet eerder aan gedacht had. Kortom, ik kan met de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding, meteen een productieve bijdrage leveren.Met het Polteq traineeship software tester heb ik een ultieme kans gekregen om als beginner te starten in de IT wereld. De opleiding is intensief, maar zeker de moeite waard. Je krijgt zoveel kennis en nieuwe contacten erbij die waardevol zijn voor de toekomst. Vanaf dag 1 merk je dat Polteq als werkgever betrokken is bij zijn medewerkers door de oprechte interesse die getoond wordt door iedereen binnen het bedrijf. Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat ik bij Polteq aan de slag kan als Software tester en heb nu al zin in de volgende trainingen en opdrachten!

 

Kristel Ribbe

 

Wil jij ook software tester worden? Ons volgende traineeship om te starten in de IT begint in september!
Aanmelden kan nu al.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!