Training praktisch coördineren van testen | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Training praktisch coördineren van testen: the art of test coordination

Testcoördinatie? Is dat nog wel nodig? We werken toch allemaal in een zelfsturend team? Dus wat valt er nog te coördineren? Deze vragen en opmerkingen horen we vaak bij onze training Praktisch coördineren van testen.

Het klopt: het coördineren van testen, zoals we dat in de jaren ’90 nog kenden als het managen van testen in een project, komt niet meer zo heel veel voor. Het coördineren van testen is steeds meer een rol geworden, waar het voorheen veel meer een functie was; een testmanager voor kleinere of deelprojecten. Voor grotere projecten of een serie projecten is dan de testmanager zelf verantwoordelijk.

Deze verschuiving wil overigens niet zeggen dat iedereen zonder meer de rol van testcoördinator op zich kan nemen. Te vaak kom je tests tegen waarbij de aspecten als aanpak, risicoanalyse, teamsamenstelling, kennisvergaring, bevindingenbeheer onvoldoende belicht blijken te zijn. Hierdoor komen teams achteraf in de problemen met het gericht uitvoeren van de tests en het komen tot een onderbouwd oordeel over kwaliteit en risico van de op te leveren software.

De wereld van IT is onlosmakelijk verbonden geraakt met ons dagelijkse leven. Testen is daarbij niet meer een op zichzelf staande activiteit voor een ‘stand-alone’ omgeving. Testen is in alle opzichten een geïntegreerde activiteit geworden:

 • Geïntegreerd met het ontwerpen en ontwikkelen in een Agile context
 • Geïntegreerd binnen een enkelvoudig systeem, maar ook in de ‘Keten’
 • Niet alleen de Functionals, maar ook de Non-functionals
 • Geïntegreerd in de kennis en vaardigheden van elk ontwikkel- en acceptatieteam.
 • Geïntegreerd als vakgebied, waarbij vakinhoudelijke kennis en bijbehorende ‘personal skills’ een onmisbare eenheid dienen te vormen

Kortom: werkzaam zijn in de IT vraagt om kennis van en vaardigheden in testen, maar zeker ook een kwaliteitsgerichte aanpak en een gerichte inzet van testactiviteiten.

Kort-cyclische trajecten -vaak gericht op het opleveren van delen van de software- vragen om coördinatie van overkoepelende systemen en ketens, waarbij de non-functionals niet vergeten worden.Praktisch coördineren van testen - tweedaagse training van Polteq

Kennis van en praktijkervaring met het coördineren van testen zijn onmisbaar voor elk team dat testen uitvoert en daarom is de training Praktisch coördineren van testen een waardevolle aanvulling op de standaard test- en systeemkennis. Niet alleen de vakinhoudelijke kant wordt in deze training belicht, ook de menskant is van belang en krijgt de nodige aandacht en oefening.

Op basis van de door uzelf gekozen onderwerpen en vragen wordt de training, die twee dagen duurt, ingericht. U bepaalt dus zelf welke onderwerpen meer en welke onderwerpen minder interessant zijn voor uw eigen werkomgeving. Daarbij maken we gebruik van een rode draad case, waar u zelf de voorbereidende en coördinerende maatregelen treft voor een test en de coördinatie ervan uitvoert. Zodoende krijgt u een op maat gesneden training, waarbij de ervaring en het ontwikkelen van coördinerende vaardigheden voorop staan. Praktisch en doelgericht.

In de training Praktisch coördineren van testen gaat u -begeleid door de trainer- zelf op zoek naar antwoorden op uw vragen, wisselt u kennis uit met uw medecursisten en leert u al doende de kunst van het coördineren van testen in elke omstandigheid. Vraag naar de mogelijkheden voor uw specifieke trainingsbehoeften.

Klik hier voor meer informatie en/of om u voor deze training aan te melden.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!