Polteq op TestNet ZomerWorkshops maandag 10 juli | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

De TestNet ZomerWorkshops vinden plaats op maandag 10 juli 2017.

De ZomerWorkshops zijn bedacht om in de relatief rustige zomerperiode, waarin bedrijven en verenigingen minder aanbod hebben aan meetings, cursussen en uitjes, een leuk en leerzaam dagvullend evenement te bieden, met boeiende workshops van elk 3 uur.

Deelnemers aan de ZomerWorkshops schrijven zich van te voren in en kiezen de onderwerpen die hen aanspreken. Het maximum aantal deelnemers per workshop is beperkt omdat de nadruk ligt op praktijk en interactiviteit. Voor alle workshops geldt dat je een eigen laptop moet meenemen.

Polteq wordt tijdens de ZomerWorkshops vertegenwoordigd door Marthijs Berfelo en Jeroen Mengerink. Samen geven zij de workshop:

Introductie Continuous Integration voor testers

Vrijwel elke organisatie gebruikt tegenwoordig Continuous Integration (CI). Tools als Jenkins, Bamboo of CircleCI zijn eerder regel dan uitzondering. Ontwikkelaars gebruiken Continuous Integration zodat ze minder handmatige stappen nodig hebben om hun code te compileren. Het automatiseren van stappen binnen het ontwikkelproces leidt tot snellere feedback op hun werk. Testers zullen mee moeten gaan met deze ontwikkeling. Maar wat betekent dit nou voor jou? Het is noodzaak om te begrijpen wat er gebeurt bij Continuous Integration en welke invloed dit heeft op het testvak. Denk hierbij aan inzicht krijgen in welke tests er op welk niveau worden uitgevoerd. Het goed begrijpen van Continuous Integration zorgt ervoor dat je efficiënter kunt werken. Daarnaast wordt steeds vaker van je verwacht dat je met Continuous Integration tooling werken om bijvoorbeeld tests automatisch uit te voeren.

Kort gezegd zorgt Continuous Integration er voor dat alle wijzigingen aan de software continu samengebracht worden en het geheel geëvalueerd wordt. Dit levert een continue integratie van de software op met een bijbehorende feedback of deze nog voldoende kwaliteit heeft.

Je wordt door een mix van theorie en praktijk wegwijs gemaakt in de wereld van Continuous Integration. De tool die we bij deze training gebruiken, is Jenkins.

Neem een laptop mee en stap met Marthijs en Jeroen in de wereld van Continuous Integration.

Download hier het complete programma van de ZomerWorkshops.

 

 

 

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!