Polteq op het TestNet jubileum evenement | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Martin Pol en Kees Blokland spreken op het TestNet jubileum-event over het verleden, het heden en de toekomst van testverbetering

Op 15 mei 2017 is het 20-jarig-jubileum-event van TestNet in het NBC Nieuwegein. TestNet kondigt de sprekers van dit bijzondere evenement aan als de ‘movers & shakers’ van de Nederlandse testwereld in de afgelopen 20 jaar. Martin en Kees staan als lid van dat illustere gezelschap om 15.30 uur op de bühne (zaal 8+9) en vertellen over de ontwikkelingen op het gebied van testverbetering.

Een sneak preview

Martin stond aan de wieg van de oervorm van testverbetering in Nederland, die in de jaren tachtig ontstond bij de Belastingdienst. De methode TPI® (Test Process Improvement), die hieruit voortkwam, werd in de jaren negentig door de testwereld dankbaar omarmd. Het vond breed toepassing in binnen- en buitenland, werd daarmee letterlijk wereldberoemd en kreeg in de jaren tweeduizend een opfrisbeurt met TPI® Next als resultaat.

De praktijk leerde dat een model erg nuttig kan zijn bij testverbetering. Maar waarom blijft het TPI-boek tijdens een onderzoek dan toch soms dicht?
Martin en Kees lichten dit toe aan de hand van hun ervaringen met testverbetering (en Chinees eten) in het verre China. Vervolgens komt de Belastingdienst opnieuw voorbij, als omlijsting van een mooi succesverhaal over de toepassing van modellen voor testverbetering.

De bewegingen in het IT-landschap (zoals de invoering van agile werken, de groei van testautomatisering en de bijzondere vereisten voor succesvol mobile testen) maakt nieuwe, aanvullende modellen noodzakelijk. Kees vertelt over enkele onverwachte praktijkervaringen met zo’n nieuw model, TI4Agile (een aanpak voor testverbetering die is gericht op het verbeteren van testen in de Agile context).

Martin rondt af en vat het verleden en het heden samen in een aantal constateringen zoals ‘succesvolle testverbetering is context driven’. Als afsluiter doet hij voorspellingen over de toekomst van testverbetering in de wereld van AI, IoT, robots, etc.

Maandag 15 mei, 15.30 uur, zaal 8 + 9

Wil je weleens horen wat de laatste twintig jaar binnen testverbetering heeft staan ‘moven en shaken’, of heb je gewoon zin om naar de (letterlijk) smakelijke anekdotes van Martin en Kees te luisteren: TestNet 15 mei, 15.30 uur zaal 8+9!

Polteq @ TestNet jubileum

Daarnaast is Polteq traditiegetrouw aanwezig met een stand op de informatiemarkt. Polteq is vanaf het ontstaan van TestNet betrokken geweest bij deze netwerkorganisatie en feliciteert TestNet dan ook van harte met haar 20-jarige jubileum. Al 20 jaar deelt deze vereniging (vak)kennis met haar leden en dat heeft Polteq in ieder geval gemeen met TestNet. Ook Polteq deelt graag haar kennis. Om dat te onderstrepen en ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van TestNet, is er een speciale actie op de Polteq stand. We verloten deze middag en avond een Polteq SCRUM Game. Kom naar de stand, pak een kraskaartje uit de Polteq Test Case en kijk of jij een van de 12 winnaars bent van de speciale SCRUM Game die plaatsvindt op 20 juni 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de presentatie.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!