Polteq meubilair naar Ghana | Polteq, specialist in software testen
Terug Delen Printen E-mail

Polteq collega Evans Boadi werkt al ruim vier jaar als vrijwilliger en TRQN (tijdelijke terugkeer hoogopgeleide migranten) deelnemer mee aan het ontwikkelen van een nieuwe ICT-infrastructuur in het Sunyani Regional Hospital in Ghana. Sunyani is een stad in het westen van Ghana in de regio Brong-Ahafo.Polteq meubilair naar Ghana

De gezondheidszorg in Ghana is het afgelopen decennium verbeterd, maar er zijn nog steeds obstakels. Ongelijke toegang tot gezondheidszorg is volgens Evans een van de voornaamste redenen waarom hij zich voor dit ziekenhuis wil inzetten: “Ik wil graag voor zowel arme als rijke Ghanezen de toegang tot zorg zo effectief en efficiënt mogelijk maken.”

Voordat Boadi aan zijn TRQN uitzending begon, werkte het IT-systeem van het ziekenhuis niet optimaal. Zo was er geen gecentraliseerd netwerksysteem. Het bestaande systeem was van lage kwaliteit, de server en PC’s waren niet beschermd tegen virussen en er was geen back-up van het centrale besturingssysteem.

Ieder jaar zamelt Evans spullen in (ICT-componenten, ziekenhuismiddelen, meubels) die het ziekenhuis goed kan gebruiken en vervolgens zorgt hij ervoor dat ze naar Ghana worden vervoerd.

Evans Boadi overhandigt het door Polteq gesponsorde materiaal aan het Sunyani Regional Hospital in Ghana.In de afgelopen jaren hebben verschillende IT-bedrijven dit project ondersteund, met onder meer apparatuur en advies om een goed functionerende ICT-infrastructuur aan te leggen.

Het Polteq hoofdkantoor is recentelijk verbouwd en gerestyled. Het kantoormeubilair dat hierdoor overbodig was geworden, kon door het ziekenhuis goed worden gebruikt. Het meubilair en een aantal computers werden met financiële steun van de stichting IOM (International Organization for Migration) naar Ghana verscheept, waar ze door Evans overhandigd werden aan het ziekenhuis.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!