"Polteq brengt mij verder" | Polteq, passie voor testen
Delen Printen E-mail

Wat kun je als QA-, test- en assessmentprofessional met meer dan twintig jaar ervaring verwachten van een overstap naar een bedrijf als Polteq? Die vraag stelde ik me in april 2018, omdat ik op 1 mei 2018 in die situatie terecht zou komen. Nu ik meer dan een jaar later op die vraag terugkijk, is het antwoord: veel meer dan ik vooraf had ingeschat.

Polteq cultuur

Het eerste wat me opviel was een cultuur die veel meer is dan alleen maar gericht op het maken van zoveel mogelijk facturabele uren. Natuurlijk moeten de professionals in het veld omzet maken. Maar als ervaren kracht heb ik naast een inzet bij een opdrachtgever ook tijd om te werken aan  het uitvoeren van assessments of het ondersteunen van sales. Ook kan ik actief bijdragen aan trainingen. Daarnaast valt het op dat je deels onder werktijd aan je eigen ontwikkeling kunt werken. Zo is de bootcamp testautomatisering overdag en hebben medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan relevante cursussen voor klanten.  Of je draait mee met een van de modules van de masterclass.

Aandacht voor ontwikkeling

Een tweede, grote plus is het grote aanbod aan trainingen. Omdat Polteq zelf een behoorlijk curriculum aan trainingen aanbiedt aan klanten, is er intern veel aandacht voor het op peil houden van dit curriculum. En daar profiteer je als professional ook van. Trainingen op het gebied van testen, aan testen gerelateerde gebieden als business analyse en agile/scrum en de ontwikkeling van soft skills worden regelmatig aangeboden. De mogelijkheden voor de eigen ontwikkeling zijn dus volop aanwezig. En als er een meer specifieke training niet voorhanden is, kan de eigen unitmanager daarvoor altijd nog een passende oplossing vinden.

Actieve betrokkenheid

Het laatste, voor mij relevante punt is de manier waarop Polteq tegen assessments en (test)verbetering aankijkt. Ik heb in het verleden veel ervaring opgedaan met assessments en verbetertrajecten op basis van bijvoorbeeld TPI (Next), CMMi en ISO-15504-assessments. Deze kennis kan ik prima toepassen in de aanpak Context Driven Test Improvement (CDTI), die Polteq hanteert. Ik zat letterlijk op dag twee van mijn eerste werkweek al aan tafel met één van mijn ervaren CDTI-collega’s om te bespreken hoe ik met mijn kennis en ervaring kon bijdragen aan klussen op dit gebied. Ik voelde dus direct een actieve betrokkenheid.

Kansen en mogelijkheden

Bij de eerste gelegenheid die zich voordeed, mocht ik tijd vrijmaken om met dezelfde collega bij een klant in huis te presenteren hoe wij een assessment specifiek voor deze klant zouden aanpakken. De daarop aan Polteq gegunde opdracht mocht ik vervolgens als lead assessor met een andere collega invullen. Tussendoor had ik ook al assessments als co-assessor meegedraaid. Ik kreeg de mogelijkheid om in de CDTI-aanpak mee te draaien volgens het principe ‘voordoen, meedoen, zelf doen’. Mede daardoor heb ik mij de Polteq-aanpak eigen kunnen maken en zijn de assessments, die ik daarna zelfstandig als lead assessor heb uitgevoerd, succesvol afgerond.

Waardering

Als ik zo terugkijk op mijn overstap naar Polteq en wat dat mij gebracht heeft, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik nog steeds voor de volle honderd procent achter deze stap sta. Ik word gewaardeerd om wie ik ben en wat ik kan brengen, er is ook aandacht voor ontwikkeling en niet alleen uren draaien. Bovendien heb ik mijn kennis en ervaring op het gebied van assessments en verbetering weer verbreed en verdiept.

Freddy de Weerd

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!