Maak kennis met onze trainees: Maurice en Rosanne
Delen Printen E-mail

Op 1 februari jl. startten zeven trainees met het Traineeship Software Tester van Polteq. Tijdens deze interne opleiding leren onze trainees in ongeveer zeven weken de fijne kneepjes van het testvak.

Veel aandacht wordt besteed aan de grondbeginselen van het testen van software op basis van onder andere ISTQB en TMAP®. Ook het testen in een Agile/Scrum – en minder gestructureerde – omgeving komt aan bod. Daarnaast besteden we nadrukkelijk aandacht aan de technische aspecten van het testvak. Zo zijn er trainingsdagen waarop thema’s zoals het testen van mobile apps, testautomatisering en Java voor testers worden behandeld.

Gedurende het traineeship leggen de trainees twee internationaal erkende examens af: ISTQB Foundation en ISTQB Agile Tester Extension. Ook zijn er trainingsmodules om communicatieve vaardigheden en andere soft skills verder te ontwikkelen.

“Een enorm leerzame, maar ook gezellige ervaring, waarbij ik ontzettend veel heb geleerd van zowel Polteq als van mijn collega’s. Ik ben heel erg blij dat ik voor Polteq gekozen heb en kan het iedereen die een carrièreswitch wil maken, aanraden. De zeven weken van de Masterclass zijn omgevlogen en ik heb het idee dat ik in de afgelopen periode meer geleerd heb dan in het hele jaar ervoor.”

Peter van der Woude, traineeship januari 2020

Onze zeven trainees zijn inmiddels bijna klaar voor de volgende stap: hun eerste echte opdracht in de praktijk! In een aantal blogs stellen wij ze graag aan u voor. Allereerst is het de beurt aan Maurice Middelkoop en Rosanne Janssens.Polteq trainee software tester Maurice Middelkoop

Maurice (Unit Midden)

Ik ben Maurice Middelkoop, 26 jaar oud en kom uit Nieuwegein. Sinds 1 februari ben ik gestart met de Masterclass bij Polteq. Zodra ik de Masterclass succesvol heb afgerond mag ik als Junior Test Engineer aan de slag in regio Midden.

Na mijn studie Integrale Veiligheidskunde (IVK) heb ik bijna 5 jaar gewerkt als brandveiligheidsadviseur. Als brandveiligheids­adviseur kreeg ik de laatste jaren steeds meer te maken met verschillende soorten software, doordat er verschillende apps en tools werden ingezet om bedrijven te helpen met hun brand­veiligheidsvraagstukken. Dit aspect van het werk ben ik zo leuk gaan vinden dat ik heb besloten om een carrièreswitch maken en aan de slag te gaan in de IT.

In mijn vrije tijd spreek ik graag met vrienden af, ben ik veel te vinden op het korfbalveld of in de sportschool en kijk ik graag naar voetbal. Daarnaast vind het ik het heerlijk om op zondag te toeren met mijn motor.

Rosanne Janssens (Unit West)

ik ben Rosanne, 28 jaar, en woonachtig in Almere samen met mijn vriend. Voor mij is familie erg belangrijk, zeker als je ook nog een tweelingzusje hebt. We zijn twee-eiig en lijken, naast een paar gezichts-trekjes, niet veel op elkaar zowel van buiten als vanbinnen. Naast mijn tweelingzusje heb ik ook nog twee broers en een zus, allemaal ouder dan ik.

Polteq software trainee software tester Rosanne Janssens

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, tijdens vakantie zoek ik dit dan ook op. Daarnaast heb ik een grote passie voor sport, en dan voornamelijk voor outdoor sport, voetbal en crossfit, om dit zelf te doen maar ook om naar te kijken. Op minder mooie dagen ben ook ik toch binnen en dan lees ik graag een boek.

Van huis uit ben ik geen IT’er, voorheen heb ik mijn werk willen vinden bij een organisatie gerelateerd aan sport. Zo heb ik gewerkt bij een app voor fitness en health studio’s waarmee zij de registratie van sporters en de administratie en financiën kunnen doen. Een app die in deze huidige tijden veel gebruikt is toen we ons verplicht moesten aanmelden om de sportstudio in te mogen. Hier ben ik in aanraking gekomen met het testen naast mijn customer succes werkzaamheden, en dat was een goede ervaring. Helaas kon ik binnen het bedrijf niet doorgroeien naar de functie als tester waardoor ik opzoek ben gegaan naar een masterclass om mij hierin te scholen en in aan het werk te komen. Online heb ik meerdere bedrijven gezien maar Polteq kwam door de mens gerichte cultuur als enige uit de bus als organisatie waarbij ik de masterclass wou volgen. En Ja, nu ben ik hier, en kom ik alle informatie tot mij nemen en hoop ik van ieders ervaring te leren om een volwaardige tester te worden.

Meer weten over het traineeship software tester van Polteq? Kijk dan op de pagina van het traineeship

of lees het interview met trainer Erik Runhaar, over de inhoud van het traineeship software tester van Polteq.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!