Training BDD: Praktisch Behaviour Driven Development - Polteq
Delen Printen E-mail

Met Java/Cucumber en/of C#/SpecFlow

Steeds vaker zie je dat software development teams agile gaan werken. Hierbij is het essentieel om beter en sneller tot goede specificaties én tests te komen. BDD helpt teams in dit proces. BDD is een “test-first” aanpak waarbij de business/analisten, testers én ontwikkelaars samen de specificaties/requirements opstellen in hun domein-eigen taal op basis van User Stories. Door deze samenwerking en door het werken met voorbeelden, ontstaat een “shared understanding”. De opgestelde specificaties/requirements zijn dan tevens de uit te voeren tests. Uiteindelijk kunnen deze opgestelde tests direct gebruikt worden om geautomatiseerd te worden met tools als Cucumber en SpecFlow.

De test-first aanpak zorgt ervoor dat er éérst tests worden opgesteld door de business/analisten, tester en ontwikkelaar in hun domein-eigen taal voordat er ook maar iets geprogrammeerd wordt. Het uiteindelijk ontwikkelde systeem moet dan ook voldoen aan de reeds opgestelde tests. Die tests moeten namelijk succesvol uitgevoerd kunnen worden.

De shared understanding zorgt ervoor dat het zowel voor de business/analisten, tester en ontwikkelaar duidelijk is waaraan een User Story precies moet voldoen. Vanwege de test-first aanpak is het dan ook al voor iedereen vóóraf duidelijk wat de exacte specificaties/requirements zijn.

Voorbeeld van een BDD feature / scenario

Polteq heeft een tweedaagse training ontwikkeld waarin deelnemers basisbeginselen van BDD en de automatisering ervan leren.

Nieuwe training: Praktisch Behaviour Driven Development (BDD)

Erik Haartmans geeft de nieuwe training Praktisch BDD

 

Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • Wat is BDD?
  • Hoe kom je tot goede Gherkin / Feature files?
  • Three Amigos
  • Living Documentation
  • Het automatiseren van de Feature Files en Scenario’s met Java/Cucumber en/of C#/SpecFlow

Deze training, die bedoeld is voor analisten, ontwikkelaars en testers, is zeer praktijkgericht en bestaat uit het toepassen van de verschillende principes van BDD in de praktijk. Zowel het specificeren als het automatiseren komt aan bod. De opgedane kennis en ervaring is meteen toepasbaar in de praktijk!  Voor deelname aan deze training is het noodzakelijk dat men in staat is om basis Java en/of C# code te schrijven.

Aanmelden voor de training Praktisch Behaviour Driven Development (BDD) kan via deze pagina.

Studiemateriaal testopleiding

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!