Nieuwe training Exploratory testen | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

In het huidige Agile werken ligt de nadruk bij testen heel sterk op testautomatisering. Daarbij wordt voorbijgegaan aan het feit dat computers alleen maar datgene doen wat ze is opgedragen. Ze zijn dus sterk in het vaststellen van afwijkingen op het verwachte gedrag. Echter, in elk product van enige complexiteit is het onmogelijk om het volledige gedrag van te voren te voorspellen! Met alleen geautomatiseerde tests is er een grote kans dat we belangrijke bugs missen omdat we er niet naar op zoek gaan omdat we ze niet verwachten! Er mist dus nog een belangrijke component in de agile teststrategie als je alleen geautomatiseerd test.

ECHT goed testen ontstaat als je naast geautomatiseerd testen, het product onderzoekt en uitdaagt op een creatieve manier. Dan kijk je niet alleen of het product doet wat het doen moet, maar ook of het product onverwacht gedrag bezit en of het robuust is. Door het product kundig te onderzoeken kun je het product ECHT leren kennen en ook productgedrag ontdekken waarvan je niet weet dat je het niet weet, maar dat zomaar erg ongewenst kan zijn! Dit is het terrein van de creatieve, menselijke tester, dit is het vakgebied exploratory testen!Nieuwe training Exploratory Testen

In de nieuwe eendaagse training Exploratory testen leer je op een interactieve wijze de theorie en vaardigheden om professioneel exploratory te testen zodat je meer waarde kunt toevoegen aan je team en het product door de belangrijke bugs te vinden die een computer niet kan vinden. Met exploratory testen voed je ook testautomatisering met belangrijke, nieuwe testideeën.

Als je wilt weten wat je nog niet weet over exploratory testen, als je wilt ervaren hoeveel effectiever en leuker testen wordt als je je creatieve kant mee laat testen dan is dit de training voor jou.

Wat leer je in deze training?

  • Je leert praktisch toepasbare theorie en doet veel oefeningen met een uitdagend Lego Mindstorms product
  • Je leert je rechter, creative, hersenhelft te gebruiken bij het testen waardoor testen beter en ook leuker wordt
  • Na de training ben je in staat om aan sceptici van exploratory testen uit te leggen wat het verschil is tussen professioneel exploratory testen en monkey / JanBoerenFluitjes testen

Aanmelden voor de training Exploratory testen kan op deze pagina.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!