"Een kijkje in de keuken van verschillende organisaties"
Delen Printen E-mail

Interview met Robby Wiegmans, mobile testexpert bij Polteq.

Robby, wat is jouw functie bij Polteq?
“Ik ben, samen met nog een aantal andere collega’s, mobile testexpert. De meeste collega’s worden ingezet in hun eigen regio. ‘Lokaal’ werken is een van de kernwaarden van Polteq. Persoonlijk heb ik er echter voor gekozen om landelijk ingezet te worden, waardoor ik bij veel verschillende organisaties ‘een kijkje in keuken’ kan nemen. Uiteraard is alles in overleg, maar met gedeeltelijk thuiswerken is veel mogelijk. Hierdoor kan ik de combinatie werk-privé goed in balans houden.”

Wat kenmerkt Polteq als werkgever, waarin onderscheidt Polteq zich van andere testbedrijven?
“Als ik om mij heen kijk, dan zijn er genoeg andere testbedrijven die ook detachering aanbieden. Wat Polteq onderscheidt van deze andere testbedrijven, is dat wij méér doen dan alleen software testen. Wij helpen verder dan alleen het inzetten van slimme en hardwerkende testprofessionals. We denken mee en kijken waar onze opdrachtgever het meest bij gebaat is. Soms is dat een verbetertraject binnen zijn processen, of is het handig als het testteam getraind wordt op bepaalde aspecten. Hiermee betrek je de gehele organisatie en gaan we buiten de kaders van de oorspronkelijke vraag.”

Wat doet een Mobile Testengineer zoal, hoe ziet jouw werkdag er uit?
“Mijn werkweek is zeer divers, maar er is wel één constant element: namelijk mobile testing. Onlangs heb ik een Mobile Device Analyse uitgevoerd binnen mijn opdracht. De betreffende app van mijn opdrachtgever Robby Wiegmans tijdens een seminar over mobile app testingis namelijk populairder geworden en inmiddels actief in 34 landen. De aanname was dat de mobile app alleen op consumenten smartphones zou worden gebruikt, want dat strookt met de gebruikersdata uit Nederland. Nu blijkt dat de app vooral op zakelijke robuuste Android smartphones wordt gedownload. Deze kunnen tegen een val van vijf meter, en hebben ongebruikelijke hardware als  barcodescanners en warmtesensoren. Ook het gebruik van de mobile app op iPads is sneller gegroeid dan gedacht. Echter was de app oorspronkelijk geoptimaliseerd voor smartphones en niet voor tablets. Er was dus een optimalisatie nodig en deze komt binnenkort op de sprint backlog. Verder ben ik bezig met een advies voor een andere opdrachtgever over welke mobile testing tooling zij kunnen inzetten voor de End-2-End regressietesten. Het belangrijkste hierbij is niet alleen een technische fit (voldoet de tool aan de eisen en wensen binnen het testtraject?), maar ook een organisatorische fit: beschikt degene die de tooling moet gaan gebruiken over voldoende kennis, of is nog een (extra) opleiding nodig? Is het de bedoeling dat diegene het alleen moet doen, of is er ondersteuning nodig en beschikbaar binnen het team om mee te helpen?”

Wat is het leukste aspect van jouw werk?
“Het feit dat ik aan het einde van de week nog een middag vrij heb om bijvoorbeeld een nieuwe workshop op te zetten voor onze Mobile Gilde bijeenkomst. Bij deze bijeenkomsten is iedereen binnen Polteq van harte welkom om aan te sluiten. Dat maakt het divers, want soms komt er een collega, die zich normaliter alleen met performance en security testen bezighoudt, even buurten, omdat hij dit aspect van technisch testen ook interessant vindt. Maar ook nieuwe collega’s uit ons Traineeship Software Tester komen graag even langs, omdat ze iets nieuws willen leren. Dit maakt het voor mij ook zo leuk: het delen van kennis en mensen enthousiast zien worden over een nieuw onderwerp.”

Waarom zou een ervaren testengineer “moeten/willen” solliciteren bij Polteq?
“Voordat ik in 2016 begon bij Polteq, was ik werkzaam als tester bij een ICT Dienstverlener die zich alleen richt op de semi-overheid, zoals instanties en gemeentes. Binnen Polteq heb ik veel meer mogelijkheden, omdat wij alle soorten organisaties bedienen. Polteq kent bovendien meerdere specialismes, zoals testautomatisering, agile testen, performance testen, etc. Ik heb me specifiek in mobile testing gespecialiseerd omdat ik hierin, naar mijn mening, alle bovengenoemde specialismes kan toepassen. Tel daarbij nog de mogelijkheid op om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe diensten en opleidingen, of, wanneer daar je passie ligt, het geven van trainingen. En wat is er leuker om als ervaren testengineer jouw kennis met andere testers te delen?”

Ben jij mobile testexpert, of heb je de ambitie om je als ervaren testengineer volledig te focussen op het testen van mobile apps? Kijk dan eens naar deze vacature.
En wie weet ben jij binnenkort de nieuwe collega van Robby.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!