Werken als Mobile Testexpert bij Polteq | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Interview met Mobile Testexpert Vincent de Vries

Vincent de Vries is in januari 2020 gestart als Mobile Testexpert in de Technische Unit.  We spreken met hem over zijn achtergrond, zijn beweegredenen om bij Polteq te komen werken en zijn keuze voor de Technische Unit.

Vincent, kun je iets vertellen over jouw achtergrond?

“Ik heb Communicatie en Multimedia Design gestudeerd in Den Haag. Na mijn studie ben ik bij Unit4 begonnen als tester. In eerste instantie had ik gehoopt iets te kunnen vinden op het gebied van usability/user experience,” geeft Vincent toe, “maar daar was te weinig aanbod in en zo ben ik eigenlijk het testvak ingerold. Ik merkte zelf als eindgebruiker dat ik het heel storend vond om bugs te vinden in software en ik hou ervan om analytisch bezig te zijn en te onderzoeken waarom iets fout gaat. Inmiddels ben ik nu alweer zo’n 10 jaar actief in het testvak.”

Is er een link tussen usability/user experience en het testvak?

Vincent knikt. “Zeker weten. De eindgebruiker wil natuurlijk de beste gebruikerservaring en daarom is het belangrijk dat er getest wordt op usability en toegankelijkheid. Ik ben nu bijvoorbeeld ingezet bij Q42. Zij bouwen aan een nieuwe website voor het Van Gogh Museum en die moet natuurlijk voor iedereen te gebruiken zijn, ook voor mensen die bijvoorbeeld een beperking hebben. Daar wordt dus uitgebreid op getest.”

Je werkt sinds januari 2020 bij Polteq. Wat is de reden dat je voor Polteq hebt gekozen?

“Ik was bij mijn vorige werkgever op zoek naar een cursus voor mobile testing en automatisering. We waren namelijk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe app en ik was aan het kijken hoe ik dat slimmer kon oppakken. In mijn zoektocht naar beschikbare cursussen kwam ik bij Polteq terecht. Daar ontmoette ik Polteqer Robby Wiegmans, met wie ik in het verleden al eens eerder heb samengewerkt. Later sprak ik hem weer tijdens de workshop Accessibility Testen die door Polteq werd georganiseerd. Ik heb hem toen gevraagd hoe het beviel bij Polteq en omdat hij erg enthousiast was en ik toe was aan een nieuwe uitdaging, heb ik de stap gezet,” legt Vincent uit.

Wat vind je van de opleidingen van Polteq?

“Ik vind het heel fijn dat Polteq zelf opleidingen aanbiedt. Niet alleen omdat dit mijn ‘waarde’ als tester verhoogt en de klant hiervan profiteert, maar het is voor mezelf ook interessant dat ik kan blijven leren en zo relevant blijf voor de arbeidsmarkt. En ik hou ervan om nieuwe dingen te blijven leren!” voegt hij er enthousiast aan toe.

Je bent nu Mobile Testexpert bij Polteq. Wat is de reden dat je ervoor hebt gekozen om je op dit gebied te specialiseren?

“Ik heb al best wel wat verschillende rollen gehad. In eerste instantie als testspecialist, waarbij ik veel exploratief en handmatig getest heb. Daarna heb ben ik werkzaam geweest als testautomatiseerder. Hierbij heb ik veelvuldig gewerkt met databases en API’s. Gaandeweg ben ik me steeds meer bezig gaan houden met mobiele apps. Ik heb vanuit mijn ervaring met UX-research geconstateerd dat de ontwikkeling van apps een enorme toevlucht neemt, omdat mensen steeds meer en vaker gebruik maken van hun mobile devices. En daarin wil ik graag vooroplopen, omdat je daarmee heel interessant bent voor bedrijven en steeds maar weer nieuwe dingen kan leren.”

Is het zo dat er vrij weinig Mobile Testexperts zijn?

Dat kan Vincent wel beamen. “Het is nu een gat in de markt, dus als je daarin gespecialiseerd bent, dan heb je wel een streepje voor op de concurrentie. Ook ben je bezig met compleet nieuwe dingen. Omdat het nog een beetje onontgonnen gebied is, kun je een beetje gaan pionieren en kijken wat wel en niet werkt.”

Waarom heb je de keuze gemaakt voor de Technische Unit?

“Tijdens mijn eerste gesprek met Robin Oduber (destijds de unitmanager van de Technische Unit) gaf hij aan dat ik de mogelijkheid had om me aan te sluiten bij een regionale unit, in mijn geval de Unit Zuid, of bij de Technische Unit. Ik wilde me graag verder ontwikkelen op het gebied van Mobile en die kennis en expertise is meer aanwezig bij de Technische Unit. Ook had ik al gehoord over de cursussen die ik kon gaan volgen en over de kennis en ervaring van onder anderen Marc van ’t Veer (Senior Mobile Testexpert). Ik koos toen voor de Technische Unit, omdat dit voor mij betekende dat ik mee zou gaan lopen met de pioniers in dit vakgebied en van hen wil ik graag leren. En tot nu toe bevalt dit erg goed,” besluit Vincent. “Hoewel de Technische Unit in tegenstelling tot de regionale units landelijk werkt, wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met mijn reistijd. En als ik een keertje wat langer moet reizen, naar een interessante opdracht wat verder bij mij vandaan, neem ik dat graag voor lief,” voegt hij er ten slotte aan toe.

Interview met Mobile Testexpert Vincent de Vries: "Ik wil vooroplopen op het gebied van mobile app testen"

Mobile Testexpert Vincent de Vries

 

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!