"Menselijke benadering en een realistisch verhaal"
Delen Printen E-mail

Interview met testspecialist Ewoud Mol. Ewoud is sinds mei 2021 werkzaam bij Polteq, in de unit Oost (vestiging Deventer). We vroegen hem waarom hij destijds voor Polteq koos en hoe het hem nu – bijna een jaar later – bevalt.

Ewoud, waarin onderscheidt Polteq zich – naar jouw mening – van andere testbedrijven?

“Ik merk dat Polteq vooral kijkt naar de mens en de capaciteiten van iemand in plaats van alleen maar naar papieren. Er is belangstelling voor jouw verhaal en voor wat jou heeft gemaakt tot wie je bent. Je doet de werkzaamheden samen, met ieder zijn eigen gebied en specialisme, maar je kunt niet zonder elkaar. Deze mentaliteit vind ik kenmerkend voor Polteq.

Wat was voor jou de doorslaggevende reden om voor Polteq te kiezen?

“De menselijke benadering en het eerlijke verhaal dat verteld werd. Er worden niet alleen maar gouden bergen beloofd, maar gewoon een goed en realistisch verhaal met beloftes en het uitspreken van wederzijdse verwachtingen.”

Wat doet een testspecialist zoal, hoe ziet jouw werkdag er uit?

“Een gemiddelde dag bestaat voor mij uit veel verschillende werkzaamheden en contacten met diverse mensen: analisten, developers, business vertegenwoordigers en andere belanghebbenden. Vanuit mijn rol als tester moet ik bij deze contactmomenten rekening houden met uiteenlopende belangen en verschillende manieren van communiceren. Samen maken we een risico-inschatting en probeer ik uiteindelijk tot testgevallen te komen. De combinatie van het uitvoeren en analyseren van de testgevallen en het samenwerken met de verschillende belanghebbenden, maakt het testen voor mij tot een geweldige functie.”

Wat is het leukste aspect van jouw werk als testspecialist?

“De uitdaging van het werken aan nieuwe ontwikkelingen binnen een bedrijf of organisatie en het feit dat je al in een vroeg stadium de kans krijgt om bij te dragen aan software kwaliteit. Dat maakt de functie van tester enorm uitdagend en afwisselend. Aan het begin van je dag weet je nooit exact hoe je dag zal verlopen en welke uitdagingen je pad kruisen.”

Wat typeert de unit waarin je zit?

“Ik maak deel uit van de unit Oost en tijdens unitmeetings wordt gezelligheid gecombineerd met inhoudelijke gesprekken. De collega’s zijn altijd bereid om elkaar te helpen bij de uitdagingen waar je in je opdrachten tegenaan loopt, maar zijn ook altijd ‘in’ voor een gezellig praatje, of een leuk uitje met elkaar.”

Waarom zou jij een ervaren testengineer aanraden om te solliciteren bij Polteq?

“Polteq is een bedrijf waar de mens achter de persoon een heel belangrijke factor is. Dit in combinatie met de uitgebreide mogelijkheid om jezelf te (blijven) ontwikkelen en de kans om mooie, afwisselende opdrachten in verschillende bedrijfstakken uit te voeren, maakt Polteq tot een fijne werkgever. Ik werk nu bijna een jaar bij Polteq en terugkijkend ben ik erg blij met de keuze die ik destijds heb gemaakt en de kansen die ik daardoor heb gekregen. Mooie opdrachten, prettige collega’s, waardevolle contacten met de unitmanager, de accountmanager en de collega’s, plus een backoffice waarop je kunt terugvallen zijn voor mij de ingrediënten om me hier op mijn plaats te voelen.”

In al onze regio’s is ruimte voor nieuwe collega’s. We zoeken ervaren (Agile) software testers en technisch testers. Kom vrijblijvend een keer bij ons praten, of solliciteer direct online.

Ewoud Mol

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!